Catre Judecatoria…
Subsemnata X, domiciliata in Mun. …. in calitate de de reclamant prin aparator ales, cu delegatie la dosar, formulez si depun prezenta:
Actiune de incredintare si stabilire a domiciliului minorului impotriva paratului Y, domiciliat….Cu cheltuieli de judecata, in caz de opunere.
In fapt l-am cunoscut pe parat in cursul anului 2008, data de la care am avut o relatie de concubinaj, din care a rezultat minorul Z nascut la data de… Precizez faptul ca, minorul are stabilita filiatia fata de ambii parinti. Imediat dupa nastere, paratul influientat de mama sa a avut o atitudine neconvingatoare in ceea ce priveste ajutorul pe care ar fi trebuit sa mi-l acorde. Mai exact in perioada aceea paratul nu realiza nici un venit, in afara alocatiei pentru cresterea minorului, a carei titular a fost instituit.De asemenea, acesta nu reactiona mai deloc la reprosurile pe care mama sa mi le aducea, vis-a-vis de ingrijirea si cresterea copilului. Totul a culminat, la botezul fiului nostru cand, mama paratului a afirmat in biserica ca, sunt o persoana cu probleme de natura mentala. In urma acestui incident, coroborat de altfel si cu atitudinea agresiva de acre a dat dovada paratul fata de tatal meu, pe care la busculat, am hotarat sa parasesc domiciliul la care locuiam cu acesta din strada…..Apreciez ca, minorul nu poate creste intr-un astfel de climat, raportat la varsta frageda pe care o are, mai mult decat atat, intre mine si copil s-a creat o puternica legatura afectiva. Pentru aceste considerente, solicitam incredintarea minourului Z, catre reclamanta, schimbarea numelui acestuia, respectiv X, precum si stabilirea domiciliului minorului a se face la reclamanta pe strada …. urmand ca paratul sa plateasca si pensia de intretinere.
In probatiune martori, inscrisuri, ancheta sociala
In drept disp art.65 raportat la art 42 alin 1 Cod familie, disp art. Cod fam. respectiv disp art 86 si 94, disp art 112 Cod pr. civila.
Sentinta de divort
ankablede
buna ziua ,
Cumnata mea a divortat de sotul ei , si acum e ingrijorata ca a ameninta-o ca vine si - i ia copii . Am incercat sa pun si copia dupa actul de ... (vezi toată discuția)