avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Decibeli permisi!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Decibeli permisi!

Buna ziua!

Am un vecin mai batran si ca orice om doresc sa ma distrez, asta include sa dau muzica mai tare. Am 2 boxe normale de calculator putin modificate dar nu cred ca scot mai mult de 10W sa spunem 15W. Si tot este foarte suparat. Cand ies din camera unde am calculatorul si intru in alta camera si inchid si usa se aude normal cum ai da televizorul putin mai tare si e la maxim.

Vreau sa imi cumpar un sistem audio 5.1 destul de dragut si intrebarea mea este cati decibeli sunt permisi prin lege minimi pentru un apartament pentru ca ma gandesc sa imi instalez un contor sa imi masoare permanent decibelii. Astfel pot sa demonstrez in caz de se face o plangere impotriva mea ca nu am depasit limita.

Stiu ca acum ceva timp s-a facut o plangere impotriva primariei din Sibiu ( unde am locuit ) la un concert Iris ca deranjeaza publicul. Ceea ce mi s-a parut putin deplasat.

Tin sa mentionez ca nu sunt genul de scandalagiu si nici nu sunt genul care "tulbur linistea". Nici un vecin nu a avut probleme cu mine si stau aici de 6 ani :).

Va multumesc anticipat si astept raspuns. :)
Cel mai recent răspuns: =Ove , utilizator 23:43, 26 Iulie 2009
Actualele norme de mediu prevad un nivel maxim al zgomotului de 50 de decibeli.
mai exista si varianta ascultatului muzicii preferate in casti. Mi se pare o solutie adecvata si convenabila pentru toata lumea..aici depinde doar de cati decibeli suporta timpanul dvs. Sunt de acord cu aceia care se simt deranjati de zgomotele care provin din apartamentele altora, mi se pare o lipsa totala de respect fata de aceia care, indiferent ce gen de muzica prefera sau indiferent cine sunt sau ce varsta au, trebuie sa se bucure de intimitatea proprietatii lor , sa isi deruleze viata fara a li se impune zgomote nedorite...aceasta este poluarea fonica, iar mie personal mi se pare la fel de nociva ca orice gen de poluare. Cunosc acest sentiment de neputinta in fata acelora care se simt puternici doar prin nr. decibelilor pe care-i pot produce boxele lor. Am un restaurant in bloc, iar weekenduri-le noastre sunt adevarate cosmaruri.Orice am face, este lupta cu morile de vant. Mosteniri ale regimului trecut, consider total anormala amplasarea acestor localuri in blocurile de locuit. Cred ca este nevoie de niste reglementari si sanctiuni mult mai drastice pentru cei care inclaca dreptul altora la liniste.
Se pot depune sesizari la Agentia de Mediu sau la Politie.
Da, acesat demers ar fi absolut necesar insa, paradoxal, aceia care locuiesc chiar mai aproape , deasupra sau apartamentul lor este in imediata vecinatate a localului, au reusit sa fie cumva redusi la tacere, se stie ca banii rezolva totul, in plus, a m constatat ca acestia se duc aproape zilnic in local , presupun, pt a consuma...ori dca aceste persoane care sincer, nu inteleg cu m pot trai...nu doresc sa se alature acelora care sunt cu adevarat deranjati, nu prea putem rezolva mare lucru, acest lucru s-a incercat ani in sir..dar fara rezultat. Acum au inceput nuntile ....asa ca...e mare veselie in bloc...
Nu inteleg, daca pe vecinul meu nu-l deranjeaza zgomotul, inseamna ca eu am sanse mai mici de reusita? De ce?
Poate nu e prea mult pe-acasa, poate are limite mai maleabile, poate ii cunoaste pe patroni, poate vine atat de obosit ca si daca tai lemne pe el cu drujba tot poate dormi... cu ce-mi influienteaza asta drepturile mele?

Eu as chema in fiece seara politia, sa vedem cat ii convine politaiului de garda sa-si faca drum in zona mereu...
Sa nu mai spun ca la o sesizare in scris la mediu ei trebuie sa aprecieze numarul de decibeli, se fac masuratori... trebuie sa va raspunda despre masurile luate etc.
As umbla in bloc sa caut semnaturi, as da muzica la fel de tare ca restaurantul... sa vedem cat ii enerveaza pe vecini atatea zgomote...
Stiu un domn care a platit cu aceeasi moneda celui care-l deranja... I-a inregistrat cainele si i-a pus latraturi intreaga zi!!! Stiu ca iti suporti propriul caine, dar e greu sa suporti aceleasi latraturi de pe o inregistrare daca stii ca nu e necesar!
Oamenii s-au inteles pana la urma, fiecare reusind sa se puna in papucii celuilalt!
Nu intotdeauna solutiile prin plangeri legale sunt cele mai rapide... :D Dar eu cred ca as avea puterea sa fac atatea plangeri pana la convingerea autoritatilor... indiferent cat de surzi sau gurmanzi sunt restul vecinilor mei. ;)

Alte discuții în legătură

Pot asculta muzica tare? MFilip MFilip Buna ziua, As vrea sa aflu care imi sunt drepturile de a asculta muzica/face zgomot intre orele legal prevazute,respectiv daca exista o limita de decibeli ... (vezi toată discuția)
Problema privind deteriorarea blocului de la zgomot puternic tiniza tiniza buna seara, am un vecin cam galagios...adica pune muzica la un volum care produce vibratii puternice in podeaua apartamentului meu si obstructioneaza orice ... (vezi toată discuția)
Cat de tare pot sa ascult muzica? irc80 irc80 Buna seara!As vrea sa stiu si eu cat de tare pot sa ascult muzica!Cei pusi pe rautati le spun de acum...ascult toate genurile de muzica incepand din ani 70 ... (vezi toată discuția)