avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

anul urmator,fiul meu implineste 18 ani.ce anume trebuie sa fac pt a nu i mai plati pensia alimentara?e nevoie de anumite acte?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:07, 2 Noiembrie 2010
Numneavoastra nu veti investi instanta de judecata , ci fiul , fiind major ( altminteri actiunea va fi respinsa pentru lipsa calitatii procesuale active).
Acesta trebuie sa faca dovada , cu inscrisuri, a faptului ca studieaza , si , totodata, e necesar ca acesta sa nu realizeze venituri salariale.
asteptati sa vedeti mai intai daca va urma cursurile unei facultati, situatie in care veti fi obligat in continuare la plata pensiei de intretinere!
Pensia de intretinere poate fi stabilita de la data introducerii actiunii judecatoresti.
Asadar, de la implinirea varstei de 18 ani , pentru a fi in continuare sustinut de catre tata , fiul dumneavoastra sa se adreseze judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza.


Succes.
va multumesc frumos pt raspunsuri!
Actiunea este scutita de la plata taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar.Va trebui , insa , sa dovediti ca fostul sot munceste.In acest sens , va puteti adresa Administratiei Financiare, in vederea eliberarii unui inscrisuri cu privire la venitul obtinut in anul curent.

Pentru a fi infiintata poprirea , este necesar sa cunoasteti societatea unde este angajat paratul si sediul social al acesteia.ITM-ul si ORC-ul va pot furniza informatii pentru procesul de stabilire a pensiei de intretinere.

Succes.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentarã edyzaharia edyzaharia Bună ziua, Dacă copilul a făcut 18 ani și pensia alimentară a fost sistată de către Casa de Pensii (cel care o plătea este pensionar pe caz de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ValentinaGe ValentinaGe Fica mea a implinit 18 ani in luna februarie , dar ea inca este eleva la liceu in clasa a XII -a . Luna februarie a fost ultima in care a mai primit pensia ... (vezi toată discuția)
Intretinere student Rolli Rolli Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema delicata: eu si sotul meu avem un copil - student la zi, in varsta de 21 ani. Pentru ca nu participa, ... (vezi toată discuția)