Numneavoastra nu veti investi instanta de judecata , ci fiul , fiind major ( altminteri actiunea va fi respinsa pentru lipsa calitatii procesuale active).
Acesta trebuie sa faca dovada , cu inscrisuri, a faptului ca studieaza , si , totodata, e necesar ca acesta sa nu realizeze venituri salariale.
Pensia de intretinere poate fi stabilita de la data introducerii actiunii judecatoresti.
Asadar, de la implinirea varstei de 18 ani , pentru a fi in continuare sustinut de catre tata , fiul dumneavoastra sa se adreseze judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza.
Actiunea este scutita de la plata taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar.Va trebui , insa , sa dovediti ca fostul sot munceste.In acest sens , va puteti adresa Administratiei Financiare, in vederea eliberarii unui inscrisuri cu privire la venitul obtinut in anul curent.
Pentru a fi infiintata poprirea , este necesar sa cunoasteti societatea unde este angajat paratul si sediul social al acesteia.ITM-ul si ORC-ul va pot furniza informatii pentru procesul de stabilire a pensiei de intretinere.
Intretinere student
Rolli
Buna ziua.
Va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema delicata: eu si sotul meu avem un copil - student la zi, in varsta de 21 ani. Pentru ca nu participa, ... (vezi toată discuția)