avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului

tot incerc sa aflu o chestie despre care am auzit...
incerc din nou....
am 11 luni lucrate cu contract de munca........
in ultimele doua luni nu mai lucrez ci doar platesc darile catre stat(adica sunt angajata la o firma dar platesc eu cotizatiile, impozit, cas etc).....
as vrea sa nu mai platesc aceste dari prin aceasta firma....dar cand voi ramane insarcinata sa beneficiez de concediu de crestere copil.
Am auzit ca se poate face un contract de asigurat cu casa de pensii si pe baza sumei cu care cotizez acolo sa beneficiez de bani pentru concediu de crestere copil. se poate..?? am mai citit o chestie pe un forum :"Puteti sa va asigurati cu contract de asigurare. Pentru a beneficia de concediu pentru cresterea copilului trebuie sa aveti un stagiu de cel putin 12 luni de cotizare. Si nu trebuie sa aveti neaparat carte de munca, este suficient sa fiti salariata cu contract de munca!"
stagiu de cotizare 12 luni de la data incheieri contractului sau in acest stagiu se includ si lunile in care am cotizat prin firma la care am lucrat...?.....va multumes
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:03, 2 Noiembrie 2010
1. Inseamna ca site-ul Casei de Pensii Salaj n-a mai fost actualizat de cel putin 5 ani de cand OUG 158/2005 si OUG 148/2005 au modificat Legea 19/2000 in sensul ca au abrogat articolele care priveau unele prestatii sociale ( indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, prestaţii pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă, indemnizaţie pentru maternitate, indemnizaţie pentru creşterea copilului sau pentru îngrijirea copilului bolnav) care au fost preluate de OUG 158/2005 si 148/2005.
2. Pentru un raspuns oficial, avizat, va recomand sa luati legatura cu Agentia Judeteana de Prestatii Sociale care va aproba dosarul si va plateste indemnizatia de CCC pana la 2 ani.

3. V-am spus ca site-ul este neactualizat. Citatul dvs. este corect dar vechi. Se refera la riscurile: concedii medicale, concedii risc maternal, concedii maternitate, CCC pana la 2 ani etc.
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa alonso_first_one alonso_first_one Se poate plati undeva o taxa,astfel incat o viitoare mama fara servici sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Va intreb pentru ca stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil herutza herutza Daca am absolvit o facultate,pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului de pana la 2 ani?????Mentionez ca facultatea a fost absolvita in toamna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil dalida2009 dalida2009 Buna ziua, Ref. la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului In cazul in care pe parcusul ultimelor 12 luni anterioare nasterii copilului, am 1 ... (vezi toată discuția)