buna ziua.
lucrez din 2005, pe postul asistent manager la o firma privata, cu norma 4 ore/zi. In anul 2006 am terminat facultatea (profil economic) cu licenta. ultimul salariu pe cartea de munca este de 465 Ron.
am pimit instiintare de la angajator ca doreste sa semnez un act aditional la contractul de munca privind micsorarea normei la 2 ore/zi, dar ca nu va modifica salariul.
intrucat salariul minim este de 500 Ron, as dori sa aflu pe ce baza (articol, lege..etc) angajatorul refuza sa imi mareasca salariul si a micsorat orele de lucru pe zi?
si avand in vedere ca am studii superioare pot avea un salariu mai mic decat un muncitor necalificat?
multumesc anticipat ptr raspuns.
Angajatorul plateste daca ai contract individual de munca in raport cu orele efectiv lucrate si valoarea muncii prestate. Daca esti persoana fizica autorizata plateste conform valorii de piata a servicului si volumului lucrarii prestate.
Trebuie sa intelegeti ca nu se platesc studiile ci valoarea activitatii. Probabil ca angajatorul nu considera ca munca pe care o desfasurati ar avea vreo legatura cu pregatirea suplimentara pe care ati efectuat-o in facultate. Daca considerati ca are si ca angajatorul face o nedreptate platandu-va mai putin decat meritati aveti posibilitatea sa va gasiti un alt loc de munca. Nu va grabiti sa impuneti angajatorului punctul dvs de vedere. Conflictul in care va veti angreana nu v-a rezolva problema. Cautati un alt loc de munca mai convenabil si cand sunteti hotarata si pregatita plecati. Daca aveti valoarea pe care o pretindeti angajatorul sigur v-a regreta iar daca nu v-a apreciat la justa valoare nici nu v-a baga de seama.
Cu toata stima si consideratia consultant ocupational Nicolaie Ciobotaru
Salariul pentru studii superioare este aplicabil numai daca functia pe care o ocupati necesita asemenea studii.
In prezent, potrivit dispoyitiilor HG nr.1507/ 2007 coroborate cu prevederile CCMN pe anii 2007-2010, salariul minim brut pe economie pt studii superioare la un program de 8 ore este de 1000 lei, pentru un program de 2 ore salariul minim este de 250 lei.
Potrivit art. 41 din Codul muncii, contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor, iar prin excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de codul muncii.
Incadrare salariala
gabbyy
Buna ziua,
sunt secretara in cadrul unui birou si tocmai mi i s a redus salariul pentru angajat cu studii medii deoarece mi i s a comunicat ca in postul de ... (vezi toată discuția)