avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare pe caz de boala (dobandita din cauza ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare pe caz de boala (dobandita din cauza serviciului) - pot sa chem in judecata fostul angajator?

Buna ziua!
Sunt Ionel, am 53 ani si apelez la dumneavoastra cu speranta de a ma ajuta sa rezolv o problema care ma framanta de ani de zile.
Am lucrat 24 de ani intr-o unitate militara detinand in aceasta perioada diferite functii (scoala militara+stagiu militar+angajat), ajungand inainte de pensionare la gradul de plutonier. M-am pensionat in 2000 deoarece am facut cancer tiroidian si au aparut nenumarate complicatii grave in ceea ce priveste starea mea de sanatate. Am aflat ulterior pensionarii ca acea camera in care am lucrat (o lunga perioada de timp pana la pensionare) fusese cu ani in urma laborator de radiologie. Pana in prezent am suferit 13 interventii chirurgicale si din acest motiv am ajuns toata familia intr-un impas financiar cumplit (cheltuind sute de milioane pe operatii si medicamente). Mentionez ca nu am primit la pensionare nici-o ordonanta sau alta forma de bani.
In conditiile date, credeti ca as putea chema in judecata unitatea militara?
Ce drepturi considerati ca as putea solicita?
As avea castig de cauza in instanta? ..(costurile acestui demers fiind destul de ridicate)
Va multumesc pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
ionel1960, utilizator
Cel mai recent răspuns: annabellaxannabella , utilizator 16:08, 21 Martie 2011
Daca reusiti sa dovediti ca boala dvs, cancerul, a aparut strict ca urmare a faptului ca ati lucrat intr-un laborator de radiologie atunci in mod sigur veti castiga. Problema pe care o vad eu este ca nici un expert din Romania nu va concluziona ca in mod cert boala dvs a fost cauzata de spatiul in care ati lucrat.
aianaa a scris:
Daca reusiti sa dovediti ca boala dvs, cancerul, a aparut strict ca urmare a faptului ca ati lucrat intr-un laborator de radiologie atunci in mod sigur veti castiga.

Ce anume va castiga in mod sigur? Chiar nu inteleg. Discutam despre anul 2000, deci a intervenit prescriptia.
Este adevarat ca de la data pensionarii si pana in prezent au trecut 10 ani, dar inteleg ca abia ulterior pensionarii "ionel 1960" a aflat de imprejurarea ca incaperea in care a lucrat este un fost laborator de radiologie (ar fi util sa stim data la care a aflat). Mai mult decat atat in practica au fost suficiente situatii cand judecatorii au dispus repunerea in termen de prescriptie in situatia unor spitalizari repetate si indelungate. Imediat ce voi gasi hotararile judecatoresti la care am facut referire vi le voi pune la dispozitie. Toate cele bune!
Daca laboratorul de radiologie a fost corect dezafectat, incaperea in care a functionat odinioara laboratorul nu are cum sa mai prezinte urme de radioactivitate. Desi nefericit cazul dvs., nu aveti cum sa-l legati de laboratorul de radiologie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara de urmas fyfy fyfy doresc raspuns la o intrebare: - sotia, are 53 de ani, nu lucreaza, poate beneficia pe o perioada de 6 luni de pensie de urmas, solicitand aceste drepturi ... (vezi toată discuția)
Pensionare sot corneliamanescu corneliamanescu Buna ziua. Sunt noua pe forum si doresc sa pu o intrebare referitoare la modul in care se poate pensiona sotul meu. Este nascut in anul 1951, septembrie. A ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas tantelu tantelu Sotul unei prietene a decedat, are vechime pe cartea de munca aproape 30 de ani. Ea are 47 ani, si nu are niciun venit as dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)