avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... braconaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

braconaj

care sunt sansele de achitare pentru infractiunea de braconaj.am prins o caprioara cu smacul pe teren proprietate privata, extravilan si imprejmiut doar pe o parte.mentionez ca animalul a decedat datorita asfixierii mecanice. nu am vrut decat sa o capturez si s-o eliberez in alta parte deoarece animalele salbatice mi-au mancat tot nutretul adunat pentru iarna si mi-a produs mari pagube.
da,se vede intentia directa.
nu am folosit nici o momeala ....nutretul este al meu ...pe terenul meu...este adunat si depozitat pentru animalele proprietatea mea....
Numai utilizarea smacului si constituie infractiune.
Prezenta smacului si restul circumstantelor cum a ajuns caprioara sa se sufoce urmeaza sa precizati dvs organelor de cercetare
mai bine spune ca nu ai gard la teren si ti.a pus altcineva latul ala acolo cu caprioara cu tot.... sau a venit ia singura si sa spanzurat.

acum serios, puteai sa pui niste plasa de sarma sa nu iti mai manance iarba, un caine sa le sperie..
din moment ce asta a fost intentia nu pot decat sa ma bucur ca isi mai face treaba si cate un politist, speram ca si procurorul.
Intentia dvs este atata de clara,incat rezulta din relatarea dvs.
Dvs.incercati sa gasiti apoi motivarea unor actiuni ilegale,pe care chiar le recunoasteti ca le-ati savarsit ,sperand sa scapati "basma curata",prin faptul ca terenul pe care pretindeti ca ati imobilizat si ucis animalul era proprietate privata si semincercuit.
Si ati fost atat de impresionat de gestul dvs,incat... ati mancat caprioara.
O sentinta cu suspendarea executarii pedepsei este mai mult decat multumitoare,fata de realitatea povestita ,care indiferent cum ati "imbraca-o" dvs,este tot infractiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inviolabilitatea proprietati marcica marcica Folosind telefonul cu abonament, sunand la 112 ,pentru a anunta un posibil furt politisti ajunsi sa constate posibilul furt reprosandrumi mie o posibila ... (vezi toată discuția)
Raspunderea paznicului pentru fapta animalului MoldovanRaul MoldovanRaul Buna ziua. O parere, va rog, pe urmatoarea speta: Cineva intra cu masina in curtea unui om pentru a aduce pe cineva in vizita. In timp ce astepta in masina pe ... (vezi toată discuția)
Braconaj cinegetic sau nu? humana humana buna ziua; rog un sfat cu privire la problema urmatoare: pe terenul proprietate se afla o zona acoperita de tufisuri si copaci marunti in care si-au facut ... (vezi toată discuția)