avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum inregistrez in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum inregistrez in contabilitate

Am o factura cu pesti pentru acvariul care se afla in incinta firmei.
Cum inregistrez in contabilitate(fac receptie si bon de consum?).:-/
Ce conturi utilizez?
Se deduce tva?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters146211 , utilizator 09:58, 17 Noiembrie 2010
Acvariul sau cresterea pestilor este domeniul de activitate preponderent al societatii ? Daca nu eu spun ca este pur si simplu protocol sau si mai rau ct 461 iar TVA-ul se anuleaza
Nu,acvariul este de decor si este inregistrat ca mijloc fix in societate.
:(
Super situatie , si mancarea pestilor, daca pe ei ii treci ca ....nu stiu ce , intra pe protocol , chiar sincer m-ai bagat in ceata . #-o#-o
Contabil, acvariul poate fi inreg ca mijloc fix, dar amortizarea lui NU este cheltuiala deductibila.
De altfel, nicio cheltuiala in leg cu acvariul (pesti, mancare, intretinere) NU va fi deductibila; nu este nici macar protocol...
cred ca trebuie apreciata incadrarea in functie de anumiti factori : de exemplu, daca acel acvariu este plasat in camera de asteptare a unui cabinet medical , as aprecia ca pot fi cheltuieli deductibile .

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile srl emil99 emil99 Buna ziua SRL COD CAEN: 6312 Doresc sa-mi cumpar un Espressor + Rasnita pentru birou (cost aproximativ 4500 LEI). Poate fi considerata aceasta ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren adrycrys adrycrys Buna ziua, Va solicit un raspuns la urmatoarea problema: in contabilitate un teren are valoarea de 100.000 lei (valoare de achizitie in anul 2007).Acest ... (vezi toată discuția)
Investitii imobil in contract de comodat-rezilere contract contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez in situatia urmatoare Un cabinet de avocatura a inchiriat in contract de comodat un imobil pe o ... (vezi toată discuția)