avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum inregistrez in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum inregistrez in contabilitate

Am o factura cu pesti pentru acvariul care se afla in incinta firmei.
Cum inregistrez in contabilitate(fac receptie si bon de consum?).:-/
Ce conturi utilizez?
Se deduce tva?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters146211 , utilizator 09:58, 17 Noiembrie 2010
Acvariul sau cresterea pestilor este domeniul de activitate preponderent al societatii ? Daca nu eu spun ca este pur si simplu protocol sau si mai rau ct 461 iar TVA-ul se anuleaza
Nu,acvariul este de decor si este inregistrat ca mijloc fix in societate.
:(
Super situatie , si mancarea pestilor, daca pe ei ii treci ca ....nu stiu ce , intra pe protocol , chiar sincer m-ai bagat in ceata . #-o#-o
Contabil, acvariul poate fi inreg ca mijloc fix, dar amortizarea lui NU este cheltuiala deductibila.
De altfel, nicio cheltuiala in leg cu acvariul (pesti, mancare, intretinere) NU va fi deductibila; nu este nici macar protocol...
cred ca trebuie apreciata incadrarea in functie de anumiti factori : de exemplu, daca acel acvariu este plasat in camera de asteptare a unui cabinet medical , as aprecia ca pot fi cheltuieli deductibile .

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile srl emil99 emil99 Buna ziua SRL COD CAEN: 6312 Doresc sa-mi cumpar un Espressor + Rasnita pentru birou (cost aproximativ 4500 LEI). Poate fi considerata aceasta ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren adrycrys adrycrys Buna ziua, Va solicit un raspuns la urmatoarea problema: in contabilitate un teren are valoarea de 100.000 lei (valoare de achizitie in anul 2007).Acest ... (vezi toată discuția)
Investitii imobil in contract de comodat-rezilere contract contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez in situatia urmatoare Un cabinet de avocatura a inchiriat in contract de comodat un imobil pe o ... (vezi toată discuția)