avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum inregistrez in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum inregistrez in contabilitate

Am o factura cu pesti pentru acvariul care se afla in incinta firmei.
Cum inregistrez in contabilitate(fac receptie si bon de consum?).:-/
Ce conturi utilizez?
Se deduce tva?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters146211 , utilizator 09:58, 17 Noiembrie 2010
Acvariul se afla intr-un restaurant.
Daca restaurantul este cu specific pescaresc,eu as aprecia ca reprezinta cheltuiala deductibila.
Sincer sa fiu as aprecia si eu prezenta uni acvariu intr-un restaurant.
Doar ca acesta ar trebui sa fie de circa 10x10x2 metri (minimum) iar prin el ar trebui sa zburde pesti zglobii (ca la supermarket), pe care sa mi-i prinda ospatarul si sa mi-i pregateasca pe loc !!! X-(

Doamne, ce le mai trece unora prin cap ...

Vreau sa va spun ca stiu un caz asemanator. Un patron de cabinet avocatial a adus un DVD de acasa si a cumparat o plasma pe care a plantat-o in biroul de asteptare. Din DVD rula un film scurt de prezentare a activitatii firmei. Plasma insa era scumpa asa ca au trecut-o ``pe firma``. Raspunsul fiscului: avind in vedere ca are si tuner TV rezulta ca poate fi folosita si pe post de televizor, deci NU se justifica deductibilitatea !!! Amenda de rigoare + refacerea situatiei contabile.
Si acum se judeca pe caz, la aproape doi ani de la ``eveniment``.

Dar un acvariu ... pe cand si cusca cainelui, ca e bun de paza ? :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile srl emil99 emil99 Buna ziua SRL COD CAEN: 6312 Doresc sa-mi cumpar un Espressor + Rasnita pentru birou (cost aproximativ 4500 LEI). Poate fi considerata aceasta ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren adrycrys adrycrys Buna ziua, Va solicit un raspuns la urmatoarea problema: in contabilitate un teren are valoarea de 100.000 lei (valoare de achizitie in anul 2007).Acest ... (vezi toată discuția)
Investitii imobil in contract de comodat-rezilere contract contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez in situatia urmatoare Un cabinet de avocatura a inchiriat in contract de comodat un imobil pe o ... (vezi toată discuția)