scriam zilele trecute ca mi s-a adus la cunostinta de catre angajator faptul ca voi fi concediata, decizia de concediere fiindu-mi trimisa prin posta cu confirmare de primire(n-am ridicat-o nici pana azi).
Intre timp am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani, am adus la cunostinta acest fapt conducerii printr-o adeverinta medicala de la medicul ginecolog precum si printr-o cerere scrisa pe care nu au dorit sa o inregistreze.
Mai apoi mi s-a cerut copie dupa ecograf ca exista suspiciuni dar nici acest lucru nu a fost suficient. Mi s-a cerut sa merg la un medic agreat de catre ei, lucru pe care l-am refuzat CATEGORIC. Mi se pare ca nu este obligatia mea de a demonstra nimic, ci a lor daca nu cred sa faca investigatii.
Intrebarea mea este unde ma pot adresa sa fac o plangere pentru modul abuziv in care s-au comportat pentru ca stiu sigur ca e departe de a fi legal ce fac si ce-mi cer.
ITM-ul face anchete si da amenzi,dar nu va anula decizia de concediere ,chiar daca e nelegala.Puteti contesta acea decizie doar in instanta, in termen de 30 zile de la comunicare
@aianaa:
Desi impartasesc unele dintre opiniile dvs. (de ex. aceea ca initiatoarea este usor prea combativa, nu neaparat in interesul ei), nu pot sa fiu de acord cu dvs. pana la capat.
De ex.: initiatoarea nu "prea are" dovezi ca i-a notificat starea de graviditate tocmai pentru ca, dupa cum singura recunoaste, NU i-a notificat!
Cu ce nu sunt deloc de acord este sfatul ca o salariata gravida, in pragul concedierii si trimisa la "ginecologul agreat de ... patron" pe motiv ca "vine cu minciuni de la alti medici c-ar fi gravida", sa nu reclame ceea ce ea considera un abuz de frica ... actiunii de a depune marturie in instanta :duh: Adicashtelea sa stam si sa inghitim tot ce ni se intampla, ca altminteri poate ne cade drobul de sare in cap? (de teama ca (1) poate ITM aplica o amenda - nici eu nu vad pentru ce in descrierea doamnei, dar poate stie ea si altceva, (2) poate firma contesta amenda, (3) poate in proces se audieaza martori, (4) poate domana va fi unul dintre ei (5) poate martorul sta 10 ore in sala de judecata - dar poate nu, (6) poate e mahala si un justitiabil urat mirositor in acea zi in sala de judecata - dar poate nu, etc.). Partea in care recomandati doamnei sa reflecteze la posibilitatea ca avocatii (!!!) sa tipe (????) la martor, iar instanta sa amendeze martora insarcinata / lauza e chiar prea mult! Imi pare rau, sunt nevoit sa va contrazic in totalitate si sa recomand initiatoarei (si oricaror altor persoane in situatii similare) sa ignore astfel de sfaturi.
Dragilor, aparati-va drepturile fara frica de tipetele avocatilor si de amenzile instantelor (n-am vaz't in 5 ani de instante niciun martor amendat - ci doar amenintat cu amenda, si niciun avocat care sa tipe la martori. am vazut insa avocat amendat pentru ca era prea insitent in intrebarile catre martor).
@ elena79:
1. sa stiti ca decizia pe care ati refuzat sa o ridicati va produce totusi efecte de la data maxima la care dvs. ati fi putut sa o ridicati de la posta (ultima zi de pastrare la oficiul postal). de aceea v-am recomandat sa o ridicati, de fapt.
ea tot va produce efecte la un moment dat, asa ca macar sa aveti exemplarul dvs.
2. notificarea starii de graviditate nu va incurca, insa se poate dovedi folositoare pentru viitor, ca nu se stie ce directii ia conflictul dvs. cu angajatorul.
3. este drept ca sedintele si controlul medical ce vi s-a cerut sa-l efectuati pot sa nu reprezinte temei pentru o sanctionare a ITM. nu vad legi incalcate prin acest simplu fapt, si nu stim ce dovezi exista.
faptul ca firma v-a solicitat sa va prezentati la medicul agreat de ei, logic, se sanctioneaza asa: dvs. refuzati sa va prezentati, punct. si firma nu are ce sa va faca. asta este "sanctiunea" de fapt pentru cerinta lor nejustificata, si abuziva prin prisma motivelor.
daca au suspiciuni cu privire la actele cu care v-ati prezentat dvs., iar dvs. nu doriti sa va supuneti unui alt control, n-are firma decat sa faca demersuri impotriva actelor si a medicului prescriptor, pe linie penala si/sau profesionala, nu prin supunerea dvs. la controale medicale fortate. iara medicul prescriptor va dovedi in fata cui trebuie, cu documente legale, veridicitatea ... "diagnosticului".
exista o lege a compensatiei in care cred cu tarie, si sunt convinsa ca mai devreme sau mai tarziu fiecare dintre noi plateste intr-un fel sau altul pentru un rau facut cu buna stiinta.
O sa las "soarta" sa-si faca treaba, eu si cu ingerasul meu sa fim sanatosi si doresc viitoarelor mamici sa nu treaca niciodata prin stresul care-am trecut eu, intr-un moment care-ar trebui sa fie de maxima bucurie.