avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC

Buna ziua!
Sunt insarcinata in 4 luni si as vrea sa stiu daca voi primi indemnizatia deoarece nu am carte de munca, doar contract de munca pe perioada nedeterminata. Am peste un an vechime la ultimul loc de munca. Cartea de munca este necesara? Sau e ok si fara deoarece imi platesc datoriile la stat oricum?
Multumesc, Felicia Dumitrascu
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:18, 3 Noiembrie 2010
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani nu aveti nevoie de carnet de munca (e suficient daca aveti contract individual de munca) si nu trebuie sa aveti platite contributiile la fonduri (pensie, sanatate,somaj).
2. Singura conditie este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa veti venituri profesionale supuse impozitarii (venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole) sau perioade asimilate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj vs indemnizatie pentru cresterea copilului alex_oana alex_oana buna seara, 1. ce se intampla daca in timpul somajului o femeie ramane insarcinata? mai primeste acea indemnizatie de 600lei? 2. daca o femeie ramane ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ratzuska ratzuska sunt insarcinata in 2 luni pe cartea de munca am 6 luni muncite prin indemnizatie...iau? :sorry: (vezi toată discuția)
Viitoare mamica fara venituri CreativeTech CreativeTech Suntem un cuplu tanar iar viitoarea sotie a lucrat in strainatate si nu a inregistrat venituri in tara care sa fie impozitate iar acum am aflat ca este ... (vezi toată discuția)