avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati si pe mine in umatoarea problema: momentan sunt in preaviz ( care expira pe 13 noiembrie), fiind concediata in baza art.65 , adica pt desfiintarea postului. As dori sa stiu cand ar trebui sa fac solicitare pentru plata salariilor compensatorii ( nu stiu cate sunt trecute in contractul la nivel de societate si nu stiu daca mi s-ar raspunde daca as intreba ce este specificat in el cu privire la aceste salarii compensatorii) , cum ar trebui sa fac solicitarea (mentionez ca nu imi e foarte drag sa dau ochii cu ei)si daca firma are codul "Cod CAEN 2009 - 4742" (asta ce am gasit pe net la iformatii despre firma) cate salarii se acorda? doua sau 1?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:46, 5 Noiembrie 2010
Daca nu obtin aceasta copie, pot sa solicit 2 salarii compensatorii? Adica, la nivel national la ramura comert sunt trecute 2 salarii compensatorii, deci, ma gandesc ca si in contractul la nivel de unitate nu are cum sa fie trecut mai putin de 2 salarii,nu?
Trebuie sa primit minim 2.
Contractul la nivel de ramura se aplica, iar daca in CCM la nivel de unitate sunt mai putine, acea prevedere din CCM la nivel de unitate este nula.

Dvs. puteti sa cereti oricnad salariile la angajator, iar daca nu le obtineti va puteti adresa instantei de judecata in termen de 3 ani (de la concediere).
Deci salariile compensatorii pot sa le solicit si dupa ce imi iau de la firma actele de lichidare? Adica dupa terminarea preavizului? scuze ca pun atatea intrebari, dar firma asta nu are sindicat, prin uramare nu are cine sa ma indrume. Si de cele 2 salarii am aflat tot cautand pe internet.
Da, puteti solicita salariile dupa lichidare.
Puteti si inainte.

Neaparat cerera de salarii sa o faceti in dublu exemplar, iar pe exemplarul care va ramane la dvs. sa luati numar de inregsitrare.
Daca refuza sa va dea numar de inregistrare, trimitei prin posta cererea, cu "continut declarat".
In cerer sa nu uitati sa dati un termen, de ex. de o luna, in care sa ii somati sa va plateasca cele doua salarii.

smeagull a scris:

CCM la nivel de unitate, daca exista, este inregistrat la Directia de munca si protectie sociala (nu ITM), de unde puteti obtine o copie.

Atentie :incepand din august anul acesta contractele colective de munca nu se mai tin si nu se mai inregistreaza la Directia de munca si protectie sociala ci la ITM.
Toate contractele colective de munca s-au transferat la ITM si deci acolo trebuie sa se intereseze.

Alte discuții în legătură

Drepturi marianelena marianelena Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii cami e cami e Stie cineva cate salarii compensatorii trebuie sa primeasca un salariat disponibilizat , sistem privat, ramura de activitate comert? Firma are 120 angajati si ... (vezi toată discuția)
Ccm ramura comert vechi si nou Muresan Felicia Muresan Felicia CCm ramura comert a expirat in 19.11.2009,iar o unitate semnatara a acestuia a concediat muncitorii ,incheind carnetele de munca cu data de ... (vezi toată discuția)