avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati si pe mine in umatoarea problema: momentan sunt in preaviz ( care expira pe 13 noiembrie), fiind concediata in baza art.65 , adica pt desfiintarea postului. As dori sa stiu cand ar trebui sa fac solicitare pentru plata salariilor compensatorii ( nu stiu cate sunt trecute in contractul la nivel de societate si nu stiu daca mi s-ar raspunde daca as intreba ce este specificat in el cu privire la aceste salarii compensatorii) , cum ar trebui sa fac solicitarea (mentionez ca nu imi e foarte drag sa dau ochii cu ei)si daca firma are codul "Cod CAEN 2009 - 4742" (asta ce am gasit pe net la iformatii despre firma) cate salarii se acorda? doua sau 1?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:46, 5 Noiembrie 2010
smeagull a scris:

Dvs. puteti sa cereti oricnad salariile la angajator, iar daca nu le obtineti va puteti adresa instantei de judecata in termen de 3 ani (de la concediere).

Atentie!
Din practica judiciara, majoritatea instantelor, cand se cer salariile compensatorii le raporteaza la art.283 Codul muncii si deci considera ca acest drept se prescrie dupa sase luni.

ART. 283 – Formularea cererilor de solutionare a conflictelor de munca

(1) Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:

e) in termen de 6 luni de la data nasterii dreptului la actiune, in cazul neexecutarii contractului colectiv de munca ori a unor clauze ale acestuia.

Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
La unele ITM-uri din octombrie anul acesta contractele colective de munca se inregistreaza si nu la Directia de munca si protectie sociala.
Aceasta modificare este reglementata de H.G nr. 662/07.07.2010

La Constanta incepand cu 06.08.2010.
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
rosu gheorghe a scris:

Aceasta modificare este reglementata de H.G nr. 662/07.07.2010

La Constanta incepand cu 06.08.2010.

Cunosca aceste modificari ... insa asa au stabilit la nivelul conducerii celor doua institutii.
Multumesc, domnilor, pentru informatia cu inregistrarea contractelor la ITM (personal imi este de mare folos).

In privinta termenului de prescriptie, am intalnit in practica (5 cazuri la nivel de curte de apel) in sensul aplicarii termenului de 3 ani, argumentat ca este vorba de drepturi salariale, nu de aplicarea clauzelor CCM.

Alte discuții în legătură

Drepturi marianelena marianelena Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii cami e cami e Stie cineva cate salarii compensatorii trebuie sa primeasca un salariat disponibilizat , sistem privat, ramura de activitate comert? Firma are 120 angajati si ... (vezi toată discuția)
Ccm ramura comert vechi si nou Muresan Felicia Muresan Felicia CCm ramura comert a expirat in 19.11.2009,iar o unitate semnatara a acestuia a concediat muncitorii ,incheind carnetele de munca cu data de ... (vezi toată discuția)