eu locuiesc in casa unei societati si dupa concediere nam mai putut plati telefon,curent{este taiat si debransat}si factura de la curent e pe societate,adresa pe buletin corespunde cu adresa de pe factura,nam contract de inchiriere,doar de acceptare in spatiu.eu sunt administratorul firmei care am ramas si restant la ratele acelei case,sunt in punctul de a pierde tot din cauza concedieri,mentionez ca lucram afara si era in jur de 1000 euro venitul.am incercat sa mai salvez ceva dar firma prin decizia ei ma pus in impas.va rog sa-mi spuneti daca pot cere in instanta despagubiri firmei si care e modalitatea de prezentare a probelor.va multumesc.o zi buna
Sa stiti ca nu se intelege mare lucru din mesajul dvs.
De fapt ce prejudicii reclamati (spuneti ca sunteti in pericol sa pierdeti tot: ce reprezinta acest tot? intelg ca locuinta nu este a dvs., deci nu aceasta este in pericol sa fie pierduta de catre dvs.)
cand ati fost concediat si din ce motiv?
Cum adica "lucrati afara"? Erati delegat in strainatate? Erati angajat in strainatate?
Firma care v-a concediat este aceeasi la care sunteti administrator?
Daca o firma este proprietara casei, de ce plateati dvs. personal ratele?
Despagubiri pentru ce?
Care este relevanta neplatii utilitatilor in toata povestea?
angajat in romania ca sofer tir si lucram pe comunitate.contractul de munca e pe romania.eu am luat acea casa pe firma si cand sa clatinat afacerea am decis sa ma angajez ca sofer pe extern avand un salar mai bun.ma concediat ptr motive doar de ei inventate si acuma trebuie sa le dovedeasca in instanta si deaia am solicitat un raspuns din partea utilizatoriilor acestui forum.e firma facuta de mine am avut o mica afacere si sa dus.nu sunt administrator la firma care ma concediat sunt angajat.relevanta neplatii utilitatilor este ca ei mau oprit de la munca din ianuarie si deabia in aprilie mau concediat si in aceasta perioada am beneficiat doar de salarul de 750 ron si am si 2 copii,nam mai putut beneficia de diurna in toata aceasta perioada,era de 40 eu pe zi si e limpede cea urmat.multumesc ptr. atentie sper sa fi lamurit .
1. Relatia juridica, de munca, intre dvs. - persoana fizica, indicidul C in calitate de sofer angajat si angajator, firma care v-a concediat.
In cadrul acestei relatii, prin masuri ilegale ale firmei (ceea ce ziceti dvs. ca ar fi "oprirea de la munca", "reducerea salariului" si "concedierea"), dvs., persoana fizica C ati suferit niste pagube.
Pagube de genul: imposibilitatea de a va plati cheltuielile, de a intretine familia, de a cumpara mancare etc.
Aceasta paguba o puteti, teoretic, recupera, in masura in care veti dovedi ca fost cauzata de masurile ilegale ale firmei angajatoare, si daca veti evalua si dovedi sumele pe care le cereti.
Repet, e vorba doar de pagubele aduse dvs. ca persoana fizica, cu care firma avea contract de munca.
2. Dvs. aveti o firma proprie, care insa nu are nicio legatura cu firma unde ati lucrat ca angajat.
De aceea, nu este firesc ca firma unde ati lucrat sa o despagubeasca pe firma pe care o aveti.
Faptul ca dvs. "pompati" salariul dvs. in firma dvs. proprie, nu e vina fostului angajator. teoretic, orice entitate juridica ar trebui sa se descurce prin forte proprii. Angajatorul dvs. poate fi vinovat ca nu v-a platit salariul si n-ati mai avut bani de mancare si curent, dar nu ca n-ati mai avut bani sa bagati intr-o alta firma care nu avea alte venituri (mai ales ca inteleg ca afacerea se clatina inainte ca dvs.sa va angajati).
multumesc pentru raspuns,dar acolo locuiesc si prin factura de la curent apare s.r.l-ul si mam gandit ca pot aduce ca dovada,telefonul e pe persoana fizica asta am inteles ca pot sal bag ptr. despagubiri,precum si ceati enumerat si dumneavoastra.o zi buna
Puteti incerca si cu factura de curent, impreuna cu acceptul de luare in spatiu din partea srl-ului.
N-aveti nimic de pierdut, in final judecatirul poate cenzura parte din pretentiile dvs., daca nu le considera indreptatite.