avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua,
am avut o matusa care a dece dat in octombrie 2007 , nu a avut copii .
ea a fost ingrijita de catre un var de-al meu iar matusa mea i-a lasat un apartament pt acest fapt , ea avand doua apartamente.
din luna ianuarie 2007 si pana a decedat fosta matusa a locuit la varul meu .
dupa decesul ei am incercat sa vb cu varul meu atat eu care sunt nepot de-al decedatei cat si un frate de-al decedatei , sa ne dea cheile de la apartamentul care l-a lasat spre impartire.
suntem in luna februarie si au tot lalait-o ca nu au timp pt acte si nici cheile de la aprtamentul care pentru care se face succesiunea , mai mult i-au zis unchiului meu (fratele decedatei) ca din acel apartament nu vedem nimik si au inceput sa care tot ce a fost acolo.
intrebarea mea este : daca bunurile din apartamentul pt care se face succesiune atrebuie sa se imparta in mod egal la toti si daca varul meu este obligat sa predea cheile unchiului mei el find singurul frate ramas in viata ?
cu multumiri Sorin
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 18:50, 13 Februarie 2008
avlil.... ghinionul tau..... nici mie nu-mi place porecla ta, dar ce sa-i faci? Asa-i in viata!
"Succesiunea se deschide prin moartea omului, adica a mamei dv. in cazul de fata" ??? Pai, era vorba despre o matusa in speta de fata, ceea ce-i cu totul altceva, iar problema a fost de impartire unor bunuri mobile.
Pai... raspunsesesi deja ti la chestiunea cu mobilele, eram de acord, ce fac, repet tot ce s-a scris inainte?
Am gresit cu mama, era matusa.
Eu n-am spus ca nu-mi place... am spus ca putea fi mai putin... de cacao! :P E chiar haios, nu stiu cum as pune accentul sau pauzele daca ar fi s--o spun cu voce tare... ;)
Buna ziua.Mi-ar putea spune cineva in functie de ce se calculeaza valoarea unui apartament la succesiune ?
In functie de niste tabele, diagrame, normative etc d'ale expertilor....
Conteaza si valoarea de circulatie....din zona...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire drept proprietate Corina I. Mihai Corina I. Mihai Stimati domni, Va rog sa ma informati ce sanse am sa dobandesc proprietatea unui apartament in urmatoarea situatie: Matusa mea A. (decedata in feb. 2009) a ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters133104 ContSters133104 - se implinesc 4 luni de la decesul unchiului meu(fratele tatalui meu) si 8 luni de la decesul tatalui meu; - unchiul meu defunct nu are sotie, copii, ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)