Buna ziua !
In data de 21.10.2010 am avut ultima infatisare in procesul de divort. Avocata celeilalte parti a dorit sa depuna concuziile in scris si s-a mai amanat luarea deciziei cu o saptamana, asta insemnand data de 28.10 2010.
Eu nici acum nu stiu rezultatul, avocata mea spuna ca inca nu exista decizia in condica, nu stiu daca astia sunt termenii corecti. Mie mi se pare ca a trecut deja prea mult timp, pe portalul instantelor de judecata intr-adevar ca nu este publicat.
M-am gandit sa merg frumusel la tribunal, la arhive, sa cer dosarul si sa vad daca este sau nu decizia acolo. Nici n-as vrea sa zic ca n-o cred pe avocata, insa sunt nerabdatoare si asa a durat un an acest proces. Oare am sanse sa gasesc decizia la dosar?
Dosarul ramane la judecator pana la redactarea hotararii, iar termenul de redactare al hotararilor civile este de 30 de zile de la pronuntare.
Daca pronuntarea nu a fost din nou amanata, pentru o alta data, puteti afla pronuntarea de la arhiva judecatoriei.
Oricum dupa redactarea hotararii aceasta se va comunica partilor.
Multumesc,
tocmai ce am fost la tribunal si am aflat pronuntarea si m-a sunat si avocata mea:D.
Nu se stie inca programul de vizitare , insa m-a mai nedumerit calculatia pensiei alimentare. Nu ca ar conta f tare, doar ca nu stiu cum s-a efectuat calculul.
La un salar net de 897 lei s-a calculat o pensie alimentara de o suta patruzecisiceva de lei.
Oare nu trebuia sa fie 25 % din acest salar ??:hm:
Da, pensia de intretinere in favoarea minorului- pentru un minor este de 25 % din venitul net realizat de catre tata.
Nu ati furnizat relatii cu privire la instanta la care v-ati judecat ( astfel ca nu cunosc practica acelei instante) insa in principiu stabilirea unei sume fixe si nu a uneia in procent in cazul parintilor care realizeaza venituri este dezavantajoasa pentru ca o majorare de salariu va face sa ramana pe loc pensia stabilita in suma fixa, avand in vedere ca posibilitatile mamei minorului sunt infime in afla daca un salariu a fost majorat sau nu, pentru a promova o actiune majorare pensie.
Tocmai de aceea se stabileste procentual, ca in functie de fluctuatiile ce pot interveni la un venit, diminuare sau majorare, pensia sa fie primita de minor corespunzator modificarilor intervenite.
De altminteri stabilirea procentuala ii este favorabila si tatalui care nu este nevoit mereu la fiecare diminuare a venitului sa promoveze o actiune de reducere pensie.
Asteptati comunicarea hotararii si consultati-va cu avocatul dvs. asupra calculului facut de instanta.
"in pronuntare"
aft_adriana
La ultimul termen in procesul de divort judecatoarea a spus \"in pronuntare\" ce inseamna, cat dureaza pana primesc ceva scris? se pronunta si asupra pensiei ... (vezi toată discuția)