avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CAUT O LEGE...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CAUT O LEGE...

Caut o lege care preusupune cam urmatoarele - Angajatorul la postarea unui anunt in ziar pentru ocuparea unui post vacant, inainte de toate ar trebui sa anunte Agentia nationala pentru ocuparea fortei de munca. In caz ca nu anunta (printr-o oarecare cerere si completarea altor hartii) cica dupa dupa ce face angajarea si daca se verifica, ar putea primi o amenda usturatoare. Rog sa-mi spuneti cum suna exact aceasta lege, cand a fost publicata in MO si care este amenda in caz ca nu se respecta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 14:37, 4 Noiembrie 2010
angajatoriI ca au obligatia legala de a anunta la anofm, toate locurile de munca vacante in termen de 5 zile de la vacantare. Necomunicarea constituie contraventie potrivit Legii nr. 76 din 2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si se sanctioneaza cu amenda intre 3000 si 5000 de lei
legea 76/2002
Art. 10
(1)Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
mersi pentru un raspuns promt, dar intrebarea este - dupa ce angajatorul a anuntat Anofm despre posturile vacante, deja poate sa publice in ziar anunturile pentru joburile vacante?
Normal ca le poate publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajari de la somaj AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru am o mare nelamurire. Am inteles ca in momentul in care pleaca un angajat trebuie postul de pe care a plecat sa fie comunicat in 5 zile lucratoate celor de la ... (vezi toată discuția)
Posturi vacante la somaj?? ContSters740 ContSters740 Am auzit o traznaie...cica o societate care doreste sa angajeze personal trebuie sa anunte la ANOFM ca are posturi disponibile!!!!!!!! E ... (vezi toată discuția)
Situatia locurilor de munca flori9 flori9 Buna ziua, cum stim care este situatia locurilor de munca ale firmei noastre la ANOFM (pt. a stii daca coincide cu starea de fapt)? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)