avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inchidere societate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inchidere societate

Buna zua,
Va rog sa ma ajutati cu informatii prvind inchiderea/lichidarea unei societati. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmarit in acest demers.Societatea nu are datorii la stat in schimb are datorii la furnizori. Aceste datorii au o vechime de maxim un an. Societatea e in imposibilittea de a le plati. Deja de doua luni am inchis magazinul si am returnat marfa catre clienti. Eu m-am reangajat si nu pot platii un lichidator preferand sa incerc sa inchid eu singur aceasta societate ajutandu-ma cumva doar de expertul contabil care mi-a tinut evidenta contabila si intelege ca posibilitatile mele financiare sunt limitate.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 12:11, 5 Noiembrie 2010
Pai aveti nevoie de un lichidator sa zica ca societatea nu are cum sa plateasca datoriile. Altfel asteptati ca furnizori sa ceara asistenta la recuperatori si judecatorul sa declare faliment.
Pot face eu personal demersurile pentru faliment? De unde sa incep? La un lichidator am fost dar, mi-a cerut foarte multi bani pentru a face demersurile necesare. Daca aveam acesti bani plateam furnizorii si-mi spalam si obrazul.
Va multumesc!
Pai atunci aveti datorii mici. Glumesc desigur.
Depuneti dumneavoastra cerere de deschidere a procedurii la Tribunalul Comercial. Dar o sa aveti o surpriza. Si judecatorul va numi un lichidator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa si girant VONPAUL006 VONPAUL006 Va rugam sa ne raspundeti la urmatoarea intrebare. Ce s-ar mai putea face in urmatoarea situatie? Eu am girat in nume personal un ... (vezi toată discuția)
Se pot transfera datoriile firmei pe persoana fizica? AnaA1234 AnaA1234 Bună ziua! Dețin calitatea de administrator într.o firma pe care urmează sa o închid. Voi rămâne cu niște abonamente la furnizori ce se întâmplă ... (vezi toată discuția)