avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pt. incheierea unui contract de comodat locuinta intre 2 persoane fizice este necesara intabularea apartamentului, carte funciara si daca acest contract se poate folosi la incheierea de acte juridice(contracte, stabilire de domiciliu, imprumuturi banca etc.).
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 15:20, 4 Noiembrie 2010
Buna ziua.
1-Da , se poate incheia intre 2 pers fizice.
2-Nu este necesara intabularea (de fapt nici nu este posibila , in baza contractului de comodat)
3-Da , va poate fi util , la incheierea acestor acte(stabilirea domiciliului- da , contracte -da, insa nu veti putea garanta un imprumut bancar cu acest apartament , in baza contractului de comodat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat intre 2 pers. fizice si extras de carte funciara sabina56 sabina56 Buna seara! As dori sa stiu daca dupa incheierea unui contract de comodat intre proprietarul unui imobil/apartament si persoanele carora acesta le da bunul ... (vezi toată discuția)
Acte necesare - pasi de urmat Mihael_P Mihael_P Buna ziua,prezint intai situatia si apoi pun intrebarile. Persoana fizica X a cumparat, in baza unui contract de vanzare-cumparare, un teren, din care o parte ... (vezi toată discuția)
Imprumut la notar cu garantie imobiliara infiintari-firme infiintari-firme buna dimineata doresc sa imprumut de la o pers. fizica o suma de bani garantand cu un teren extravilan , intrebarea mea este, ce acte imi sunt necesare la ... (vezi toată discuția)