avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutati-ma sa ajut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutati-ma sa ajut

Buna-ziua!
A venit astazi la mine cineva cu o speta si spre a o rezolva am nevoie de ajutorul dvs.
Acum 8 ani a cumparat o casa si un teren cu chitanta de mana.Proprietarul cu care a facut acea tranzactie a fost plecat din tara pana acum iar acum vrea casa si terenul inapoi.Cum as putea sa o ajut?Cu o actiune posesorie, in constatare?
Pentru moment i-am spus sa nu paraseasca casa, sa ramana acolo, chiar daca ea si familia sunt amenintati constant ca ajung sub cerul liber de proprietarul care s-a intors.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 09:11, 5 Noiembrie 2010
poate incerca sa promoveze o actiune in constatare. desi sansele sunt destul de mici sa ii admita instanta actiunea.
am mai discutat cu cineva telefonic si se pare ca daca are si 2 martori sunt sanse sa se admita actiunea, chitanta fiind de baza si faptul ca de 8 ani achita taxele si impozitele la primarie.
uzucapiunea in niciun caz nu va putea sa o invoce.
sa ceara pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act...
daca vanzatorul nu are nici el act sa ceara uzucapiunea prin jonctiune
Actiunea in constatare este o solutie, cu sanse reale de a castiga! Acel inscris sub semnatura privata(chitanta de mana) este o proba care poate sustine actiunea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune lilicrin lilicrin Situatia este cam incurcata primaria a amenintat vecini nostri care detin un teren in spatele casei ca le ia terenul daca nu isi fac actele pe el. Oamenii ... (vezi toată discuția)
Obtinerea actului de proprietate beneficiind de uzucapiune andrei calud andrei calud Buna ziua! In anul 1990 am cumparat o casa si un teren vis-a-vis de casa, cu chitanta de mana. In anul 2001 primaria a incadastrat terenul respectiv ... (vezi toată discuția)
Casa si teren cumparata cu chitanta de mana fanica2005 fanica2005 buna seara, socrii mei locuiesc la tara si langa ei se mai afla o casa +terenul aferent ,pe care in urma decesului proprietarului le-au cumparat de la ... (vezi toată discuția)