avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art97 cod proced penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art97 cod proced penala

buna seara.am o intrebare la care astept cel mai urgent raspuns.am cumparat un autoturism de la fostul meu concubin,prin contract de vanzare cumparare legalizat,autoturismul nu se afla in posesia mea,ci in posesia parintilor concubinului meu fara nici un drept.mam dus la acestia si mi am luat actele din autoturism,care imi apartin,mi au facut reclamatie pt furt.politia mia luat documentele in original,asigurare,si talonul masinii cat si cheia de contact.toate in original.as dori sa stiu de ce nu am dreptul de ami ridica autoturismul de la aceste persoane.politia imi spune ca nu am dreptul sa ridic autoturismul deoarece se afla in posesia lor fara nici un drept.as dori sa stiu care este cea mai simpla procedura si daca politia respecta legea.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 20:25, 4 Noiembrie 2010
Trebuie sa va duceti cu o copie dupa contractul de vanzare, si daca nu recunoaste mergeti la seful sectiei, dar la politia din care oras v-ati dus?
nu au niciun drept parintii concubinului dvs sa va retina masina.v-a spus gresit politistul.faceti plangere la comandant.
Depuneti o sesizare in acest sens la Inspectoratul Judetean de politie si deschideti o actiune in instanta impotriva parintilor concubinului dvs pentru a va recupera masina.
Masinile nu se vand prin contract de vanzare -cumparare legalizat. Ele pot fi vandute numai de catre proprietarul acestora , care trebuie sa fie si posesorul lor.
Cine este in acte proprietarul acestei masini ? Nu cumva parintii lui ?
Sunteti sigura ca nu a facut un contract de vanzare (concubinul ) cu parintii lui , fara stirea dvs?
Ati putea fi acuzata de furt chiar dvs. daca ati luat actele si cheile , fara voia posesorilor.

Eu cred ca din astfel de motive , politia retine masina , deoarece exista dubii cu privire la persoana care se pretinde a fi proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare autoturism gabor elena gabor elena buna seara.am si eu o intrebare cred ca complicata.am cumparat un autoturism de la concubinul meu printrun contract de vanzare cuparare special in trei ... (vezi toată discuția)
Recuperare masina - posibil abuz de încredere utilizatoare utilizatoare Buna ziua.pina acum 2 saptamini am locuit in alta tara la ex concubinul meu unde a ramas o masina inscrisa pe numele meu acolo.eu am numai certificatul de ... (vezi toată discuția)
Problema procura auto - imputernicitul a vandut masina corsica corsica Salutare tuturor, Pe data de 28 decembrie 2011 am dat spre folosinta unei persoane o masina in baza unei procuri valabile pe o perioada de 3 ani. Eu am ... (vezi toată discuția)