avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... are vreun drept pentru a reclama profanare de morminte?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

are vreun drept pentru a reclama profanare de morminte?

Am o ruda care a fost casatorita. Sotul ei a decedat. Acesta avea niste bunici care au murit cu mult inaintea lui (au aprox. 50 de ani de cand au decedat). Atat el cat si bunicii au fost ingropati in cimitir, dar nu exista o administratie a cimitirului si fiecare persoana este ingropata unde se vrea. De curand mi-a murit sotul pe care l-am ingropat in locul bunicilor mai sus mentionati, deoarece se aflau in apropierea parintilor mei. Crucile pe care le-am gasit in acel loc le-am pus in groapa sub sicriul sotului. Acum aceasta ruda a mea doreste crucile bunicilor. Cat timp se pastreaza crucile in cimitir ?! X-(Nu pot sa ma inteleg cu ea. #-oVa rog , ce ma sfatuiti?:(( Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 17:38, 7 Noiembrie 2010
Va recomand solutionarea pe calea amiabila a acestor neintelegeri. Eventual, veti suporta chelutielile aferente crucilor respective.
E profanare de morminte in toata spendoarea.
Legiuitorul nu distinge in ceea ce priveste timpul care a trecut de la inhumare sau daca nu e o administratie a cimitirului.
Asa ca, daca continuati pe aceasta cale, o sa fiti extrem de fericita daca scapati numai cu restituirea crucilor.
Hai sa ne intelegem, despre ce cruci vorbim? De unele din lemn care au fost puse acum 50 de ani cand au murit bunicii?
Ramasitele bunicilor unde sunt?
Locul era de veci sau pe cativa ani?
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
Gabriela Mihai, Avocat
Imi asum neatentia semnalata de distinsul avocat Gazdovici.
Totusi nu cred se poate discuta despre nicio profanare si cred ca atat distinsul dn.avocat Gazdovici cat si "eumarian"au aratat clar ca nu exista elementele constitutive ale acestei infractiuni.
Si eu consider ca in cel mai bun caz, ar exista motivele unei dezdaunari in baza art,998-1000 c.civ.
Crucile erau din fier, cand au sapat groapa nu s-a gasit niciun osisor, s-au gasit doar niste bucati de lemn din vechile cruci. Ruda aceasta a mea se inrudeste cu bunicii prin alianta, ei fiind parintii socrilor ei. Nu am aruncat crucile deoarece "se vorbeste" ca ar fi pacat si le-am pus sub sicriul sotului. Nu stiu ce fel de loc era acela, lumea vine si ii ingroapa pe unde le convine.Eu nu inteleg ce se va intampla daca dupa ea vine altcineva si face la fel si tot asa.....s-ar umple cimitirul de cruci. Ea vrea crucile si gata:(. Eu nu cred ca ea ar avea drept asupra lor ci, cineva care ar fi "mai ruda" decat ea. Nu vad rostul pentru care sa ii dau crucile. Poate ma insel.:sorry:

Alte discuții în legătură

Profanare mormant? ingropare decedat peste alt loc de veci! AlinaăaaaaaaA AlinaăaaaaaaA Buna ziua , bunicul meu a fost inmormantat in Peciu Nou alaturi de tata si bunica ,cele trei morminte fiind lipite . Practic in stanga este bunica 1998 mijloc ... (vezi toată discuția)
loc de veci Vasile Radu Vasile Radu In urma cu un an de zile am cumparat un loc de veci, cu acordul bisericii, pentru a construi un cavou. Pentru aceasta am chitanta care dovedeste ca am platit ... (vezi toată discuția)
Distrugere monument funerar nicolae100 nicolae100 buna ziua am o problema delicata nu stiu daca cineva sa mai intilnit cu asa ceva in anul 2005 cumnatul meu a murit intrun accident de munca sora mia ea facut ... (vezi toată discuția)