Azi am primit un plic de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala precum ca am de platit o amenda de care eu nu auzisem niciodata. De parca nu ar fi destul, am de platit shi cheltuieli judiciare pt ca cica am intarziat cu plata. Eu sunt un muritor de rand, shi toate prevederile din nush care articol shi ordonantze ale guvernului m-au buimacit, asha ca ...iata-ma...CER AJUTOR DISPERAT.
In plic am gasit 4 foi A4, pe majoritatea scrie cam acelashi lucru, doar difera suma shi motivul pt care platesc acea suma. Prima e cheltuieli judiciare, a doua ...In baza art. 145 din Ordonanta guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, va inshtiintzam ca figuratzi in evidentza fiscala cu urmatoarele sume de plata pt care sa inceput executarea silita in temeiul titlului executoriu emis/titlurilor executorii emise de ........................anexat/anexate.
Venituri din amenzi 07/06/2007 300 Ron
Daca in termen de 15 zile de la primirea somatzii...etc etc. toata lumea shtie continuarea.
A treia pagina nu mai incepe cu "In baza art. 145"..ci direct cu suma care tre sa o platesc :))...shi continua cu : Intrucat a expirat scadentza/termenul de plata al obligatziilor fiscale inscrise in documentul prin care sa stabilit sau individualizat suma de plata, conform celor prezente mai sus, etc etc.
Ultima..shi cred ca ce-a mai importanta, scrie ceva de genu..In conformitate cu dispozitiile art. 442 si 443 C.pr.pen. si art. 4 lit. h si art. 17 din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 va trimitem spre executare din dispozitivul ordonantzei/rezolutziei:
nr. 431/p/07 din 7.06.07 prin care numitul din orasul...etc...i sa aplicat o amenda cu caracter administrativ/judiciar in suma de 300 Ron si a fost obligat la plata cheltuielilor judiciare de 50 Ron. Va rog datzi-mi shi mie un raspuns ca nush ce e asta. Va multzumesc anticipat. !
Pentru ce aveti de platit amenda? #-o
Din cele expuse se pare ca a fost o plangere penala impotriva dvs, iar Parchetul a dispus aplicarea unei amenzi administrative in valoare de 300 lei , la care se adauga si suma de 50 lei reprezentand cheltuieli judiciare.
Cheltuielile de judecata pe care trebuie sa le achitati reprezinta cheltuielile efectuate de stat cu ocazia cercetarii plangerii impotriva dvs.