avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime doua locuri de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime doua locuri de munca

Am lucrat anul trecut in paralel la doua joburi : cu contract de munca de 8 ore/zi in ambele parti.Al doilea job a inceput din mai 2007. Am acumulat 20 de luni de vechime sau nu ? Ce formula se aplica in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: ely5 , utilizator 21:45, 28 Februarie 2008
Pentru al doilea loc de munca se iau in calcul la stabilirea pensiei doar veniturile salariale obtinute, perioada in care a-ti lucrat numai la functia de baza constituie vechime in munc, cu toate ca legea prevede ca perioada lucrata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
Nu inteleg de ce dati atat de mare importanta vechimii, atata vreme cat drepturile in toate sistemele de asigurari se stabilesc in functie de stagiul de cotizare. Timpul e acelasi, nu poti sa acumulezi 20 de luni in 10! Poti insa ca in 10 luni sa castigi dublu, ceea ce va avea urmari pozitive asupra cuantumului drepturilor sociale (ex. pensie). Cu toate astea, daca legea cere stagiu de cotizare 30 de ani, apai 30 de ani trebuie sa fie, indiferent cate ore ai lucrat sau cat ai castigat
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2008
ContSters20980, utilizator
are dreptate andreealisevici, doar o mentiune mai am de facut: legea prevede ca stagiu complet 30 de ani pentru femei si 35 pentru barbati, a nu se intelege altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg.............? pacurariu maria pacurariu maria Lucrez in aceeasi unitate din 1990 cu C.M. in 1991 mi s-a redus norma la 1/2 de atunci sunt in aceeasi unitate .Timp de 2 ani consecutiv am avut cumul de ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi spuneti cum sa calculez vechimea unui salariat care a lucrat, timp de 3 ani 7 luni 20 zile , 2 ore/zi. (vezi toată discuția)
Ccc = vechime in munca? lupan2maria lupan2maria am si eu o nelamurire si sper sa ma ajute cineva, vreau sa stiu daca cei 2 ani de crestere copil intra la vechimea in munca? va multumesc frumos (vezi toată discuția)