avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA

buna ziua,
Sunt PFA si am sediu in apartamentul meu. INTREBARE: care este cota pe care trebuie sa o aplic la valoarea intretinerii pentru deducere si totodata daca puteti sa-mi spuneti in ce normativ o pot gasi.
Multumesc
Maria Craciunescu
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 10:01, 6 Noiembrie 2010
Buna ziua

Proportional cu suprafata alocata afacerii , conform contractului ( de comodat, banuiesc )
Baza legala Codul Fiscal art. 48 alin. 5 lit. i

"...cheltuielile efectuate pentru activitatea independentă, cât şi în scopul personal al contribuabilului sau asociaţilor sunt deductibile numai pentru partea de cheltuială care este aferentă activităţii independente;..."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare factura energie electica soaresimo soaresimo Buna ziua, Am o intreprindere familiala cu sediul acelasi ca si domiciliul (printr-un contract de comodat). Exista vreo modalitate legala prin care pot ... (vezi toată discuția)
Deduceri cheltuieli pfa bluesky_c3 bluesky_c3 Am cautat foarte mult si tot nu m-am lamurit cu asta, va rog sa ma ajutati. Suprafata pe care am trecut-o in contractul de comodat este de 50% din suprafata ... (vezi toată discuția)
Ce spuneti de acest articol codul fiscal permite deductibilitatate la venituri neimpozabile ca contractul decomodat? iubestedariarta iubestedariarta \"Potrivit articolului 48 alineatul (1) din Codul fiscal, venitul net din activitati independente se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile ... (vezi toată discuția)