avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... NELEGAL Serv. de paza
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

NELEGAL Serv. de paza

Buna ziua. Am o intrebare legata de aceste impozite locale. Este legal ca o institutie publica sa te oblige sa platesti o taxa pentru un serviciu de care nu am beneficiat?
In cazul meu, in anul 2007 s-a luat o hotarare de consiliu (al primariei) privind serviciul de paza comunitar la nivel de comuna, dar nu am beneficiat de acest serviciu. Acum ne obliga, ca odata cu plata impozitelor locale, sa platim si taxa pt paza aferenta anului 2007. Este corect asa ceva, desi nu am avut serviciu de paza pe teritoriul comunei?
Multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 14 Februarie 2008
in viziunea primariei, noi suntem platitori de taxe si impozite, nu adoptam sau interpretam hotarari de consiliu

asta e treaba lor

daca este corect sau nu, eu spun ca nu

incercati sa atacati hotararea respectiva in instanta


Legea nr.215/2001 a administratriei publice, prevede printre atributiile Consiliului Local si faptul ca acesta stabileste impozite si taxe locale, precum si taxe speciale, in conditiile legii.

Decizia Consiliului Local o puteti ataca la instanta de contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile din domeniul public al statului Bazavan Bazavan am si eu o nelamurire.in satul meu a disparut un drum fiind ocupat de o persoana fizica.acest drum era un drum vechi care ar trebui sa fie in domeniul public ... (vezi toată discuția)
Reprezentant consiliu local MelindaB MelindaB Va rog sa ma informati: 1. Daca chem in judecata consiliul local, pe cine trec ca reprezentant ? 2. Daca atac o hotarare a Consiliului Local, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Anulare taxa locala florentin65 florentin65 Primarul comunei a emis o DISPOZITIE prin care stabileste o taxa locala pentru colectarea gunoiului, fara a fi discutata in CONSILIUL LOCAL, pe motiv ca este ... (vezi toată discuția)