avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... omf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

omf

Exista o hotarare judecatoreasca prin care se dispune restituirea unuor bunuri confiscate.Conform legii,punerea in executare este de 3 ani de la definitivarea hotararii.Exista un ordin al Ministrului care limiteaza termenul de ridicare a bunurilor.In acest sens, ce respectam , legea sau ordinul Ministrului?
Cel mai recent răspuns: Gaby811 , utilizator 22:30, 5 Noiembrie 2010
In teorie ar trebui respectata legea fiindca ordinele ministrilor se subordoneaza legii.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
Gaby811, utilizator
legea are prioritate.
Exista o hotarare judecatoreasca prin care se dispune RESTITUIREA ..... Punerea în executare este de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii. Exista un ordin al Ministrului care LIMITEAZÃ TERMENUL DE RIDICARE...
Ordinul ministrului în cazul de față nu se referă la faptul că odată pusă în executare hotărârea de restituire a bunurilor în termenul prevăzut, îl obligă pe cel care trebuie să le ridice să facă acest lucru într-un anumit interval de timp? Atunci trebuie respectate amândouă. Primul să restituie în 3 ani al doilea să ridice bunul în n ani.
In urma hot. jud. statul este obligat sa ii restituie proprietarul bunurile confiscate. Considerand faptul ca dreptul reclamantului de a cere restituirea se prescrie in 3 ani de zile, nici o instanta nu ar putea respinge cererea de executare silita drept prescrisa inainte de acest termen. Cel putin asa vad eu lucrurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz nefavorabil Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim In urma unei sentinte penale s-a dispus restituirea unor obiecte din metale pretioase.S-a efectuat procedura prealabila catre Ministerul Finantelor Publice, ... (vezi toată discuția)
Recuperare bijuterii confiscate ana cata ana cata se pot recupera bijuterile din aur in urma efectuarii unei perchezitii? perchezitia a vut loc in 2002, persoana respectiva fiind scoasa de sub urmarire penala (vezi toată discuția)
Se poate disjunge cauzele ? bukinst bukinst Intr-un proces la Legea 10/2001, apelurile promovate de PRIMARIE si DIRECTIA FINANTELOR PUBLICE au fost respinse de Curtea de Apel. Primăria a avut calitatea ... (vezi toată discuția)