Nu exista o suma maxima.Poti dedutce si mai mult de jumatate , poti deduce si 100% daca ai documente justificative (in cazul avocatilor chitante si bonuri, avand contabilitate de casa nu de gestiune), dar atentie cheltuielile sa fie deductibile conform codului fiscal!!!
NU exista o suma maxima care se poate deduce. In cazul in care valoarea cheltuielilor este mai mare decat a veniturior se inregistreaza pierdere fiscala si nu se mai plateste impozit. Ce e aiurea ca se stabileste un venit estimativ, inca de la inregistrarea la finante, venit dupa care platesti impozit, indiferent de ce venituri realizezi. In cazul in care nu platesti impozit la timp, se aplica dobanzi si penalizari de intarziere de 1% pe zi. In sa finalul anului fiscal se face regularizarea si daca se inregistreaza pierdere fiscala sumele platite cu titlu de impozit se restituie, sau se reporteaza pe anul fiscal urmator. Este la alegerea platitorului de impozit.
Ca tot suntem la subiect, ati auzit cumva sau v-ati intalnit cu situatia in care controlul fiscal sa "scoata " de la cheltuieli deductibile parte din bonurile de combustibil ca nu este prezentata foaie de parcurs?
Eu am tot cautat obligativitatea de a completa foi de parcurs (ma refer la avocati) si nu am gasit nici un text normativ care sa ne impuna aceste foi.Singurul act normativ ce prevede si reglementeaza foile de parcurs este un ordin al min. Transporturilor de prin `83 referitor la autobazele de stat:((
Nu cunosc prea multe despre foile de parcurs, dar parca erau pentru parcurile auto numai... nu? Adica daca directorul general al unui SRL are o masina, tre' sa completeze foi de parcurs? N-am mai auzit asa ceva...