avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul

#-o#-o#-obuna ziua.ma numesc maricica si asi dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in problema pe care o am.am avut o casnicie de 15 ani dupa care de 2 ani nu ne mai intelegem si am depus actele de divort.in urma casniciei a rezultat 2 copii care sunt la mine.la a doua infatisare la judecatorie el o fost obligat sa plateasca pensia alimentara de 70 lei de copil.problema care o am este ca in perioada cand eram impreuna(eu cu sotul)am facut imprumuturi la mai multe banci ,la 3 banci din care una este pe numele meu celelante 2 pe numele lui.El nu vrea sa plateasca bancile motivand ca nu are banii pt.ca da alocatia copiilor asa ca platesc eu bancile de frica sa nu imi ia casa banca.Este posibil daca nu platesc bancile care sunt pe numele lui sa mi se puie sechestru pe casa sa ma dea banca afara cu toate ca suntem in divort si bancile sunt pe numele lui.Plus ca eu muncesc ,am grija de copii,am animale si el pleaca si vine cand vrea ,uneori pleaca si cate 2 saptamani si cand se intoarece face scandal.ce pot sa fac sa scap mai repede de el ca ma distruge cu nervii.eu nu am avocat pt divort ca nu am posibilitati.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:26, 6 Noiembrie 2010
Introduceti actiune de partaj, in cadrul careia vor fi supuse impartelii atat bunurile, cat si datoriile comune din timpul casatoriei.Va stabili instanta cine va plati creditele.
Referitor la faptul ca nu aveti posibilitati, faceti cerere de ajutor public judiciar sub forma asigurarii unui avocat din oficiu.
atata timp cat nu ati introdus actiune de partaj privind bunurile comune e posibil ca banca sa va execute pe dvs chiar daca creditele sunt facute pe numele sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar sau starea civila marinchen marinchen Buna ziua!As dori daca se poate sa mi se dea un raspuns in legatura cu impartirea bunurilor in cazul unui divort la notar sau la starea civila!Intentionez sa ... (vezi toată discuția)
Reinoire acte radu68 radu68 Buna ziua,daca in urma unui divort(totodata si schimbarea de nume),tbuie mers la banca ptr a -mi reactualiza numele ptr creditele facute in timpul ... (vezi toată discuția)
Soțul nu vrea să mă lase în apartamentul luat cu credit chiar dacă el nu plătește deloc, iar eu locuiesc cu copiii la mama. cum pot rezolva problema la partaj? Cata 86 Cata 86 Buna seara. Am doi copii minori și un credit cu prima casa luat doar pe numele meu fără garant si nu pot ajunge la o înțelegere cu soțul deoarece are ... (vezi toată discuția)