avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua. Am divortat recent mai bine spus trebuie sa astept 30 de zile pina a fi totul corect intrebarea mea este cit timp mai pot folosi numele de familie al sotului pe documente deoarece eu muncesc in strainatate si am mai multe documente si miar fi greu trebuie sa schimb multe si plus de asta am un baiat in tara si as vrea sa ma duc sa il iau cu mine dar imi trebuie timp ptr. a schimba documentele intrebarea e cit timp pot sa mai folosesc acest nume in docmente MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:02, 6 Noiembrie 2010
Trebuie să așteptați ca sentința de divorț să rămână definitivă și irevocabilă. Apoi aveți la dispoziție 15 zile.
dupa ramanerea irevocabila a hotararii de divort, trebuiesc schimbate actele cu vechiul nume.
asteptati sa vi se comunice hotararea de divort si sa se scurga termenul de apel.
Daca ai adresa si permis de rezedinta la strainatate ai drept se te adresez la ambasada sau consult sa fac acolo toate demersurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele de familie in urma divortului radu1982 radu1982 buna ziua. in urma divortului care sa incheiat anul trecut in luna martie fosta sotie a cerut dreptul de a reveni la numele de familie avut inaintea casatoriei ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu am schimbat actele de identitate cu numele de fata dupa divort? ContSters56609 ContSters56609 Am divortat in 2003, dar nici pana astazi nu mi-am schimbat actele de identitate, revenind la numele avut inanintea casatoriei. Desi fostul sot nu a avut nimic ... (vezi toată discuția)
Schimbarea starii civile SuzyCat SuzyCat Buna ziua, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei de divort trebuie anuntat undeva schimbarea starii civile si unde? Eu sunt din Ploiesti. De ... (vezi toată discuția)