avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru crestere a celui de-al 2-lea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru crestere a celui de-al 2-lea copil

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia mea curenta: la data de 22.02.08 primul nostru copil implineste varsta de 2 ani, iar eu sunt insarcinata in 15 saptamani cu cel de-al doilea copil.
Din legislatia curenta stiu ca pentru a beneficia de indemnizatia de maternitate este necesar stagiul de cotizare de 12 luni. De asemenea, perioada in care am stat acasa cu primul copil se ia in considerare ca stagiu de cotizare.
Acum 2 saptamani am fost sa anunt la locul de munca intoarcerea mea la serviciu cu data de 22.02. Mi s-a spus ca se admite intoarcerea la serviciu doar cu data de 23, dar 23 este sambata si ma asteapta la serviciu incepand cu data de 25.02.
Data fiind aceasta diferenta de 2 zile, timp in care nu apar in stagiu de cotizare, exista posibilitatea de a pierde indemnizatia pentru cel de-aldoilea copil?
Mi s-a spus de la serviciu ca nu este o problema, ca stagiul de cotizare trebuie sa fie de minimum 10 luni (dar stiu ca asta era anterior deciziei valabile cu 01.01.2006), insa astept o parere competenta, pentru a stii ce am de facut sa nu pierd indemnizatia pentru cel de-al doilea copil.
M-a intrigat si faptul ca nu mi se admite intoarcerea la munca chiar la data de 22, cand implineste primul copil 2 ani.

Va multumesc,
Ramona
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:58, 12 Februarie 2008
Pentru concediul de crestere a copilului nu trebuie stagiu de cotizare, ci plata impozitului pe venti timp de 12 luni anterioare nasterii. Exista si perioade asimilate, cum e perioada altui concediu de ingrijire a copilului.

Avand in vedere ca impozitul se plateste lunar, si nu conteaza daca ai lucrat 5 zile sau 30, ci daca ai primit salariu si s-a platit impozitul, nu vad o problema in cele 2 zile lipsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea concediului pentru cresterea copilului khrik_1977 khrik_1977 buna ziua. as dori sa ma lamuriti si pe mine. m-am angajat in data de 12.04.2011. din iulie as dori sa intru in medical pana la nastere 15.10.2011 si apoi sa ... (vezi toată discuția)
Nelamurire amy83 amy83 Nu am carte de munca si mi-am incheiat un contract cu casa de pensii si asigurari sociale, prin care voi plati lunar 29% din salariul minim pe economie (adica ... (vezi toată discuția)
Se poate intra in somaj dupa concediu postnatal? crisana crisana Buna ziua ,am o intrebare.Imi spuneti va rog daca sunt angajata din octombrie 2014 iar in iulie 2015 urmeaza sa nasc,dupa concediu post natal(cele 42 de zile ... (vezi toată discuția)