Buna ziua,
Lucrez pt. o institutie financiara privata de mai mult de 3 ani pe aceiasi functie, desi cu aproximativ 6 luni in urma am fost recomandat pt. o fuctie din sediul central al firmei care presupunea mai multe competente am avut marea surprindere ca in urma cu cateva zile sa mi se ceara demisia sau sa fiu cercetat necorespundere profesionala.
Mentionez ca in ultima perioada desi am avut concediu medical am iesit pe primul sau al 2-lea loc in topurile interne din sucursala am stat peste program sa indeplinim atributile de serviciu si mi se reprosaza neimplicarea...Mentionez ca acum 2 ani am lucrat pe o alta functie si 12 ore pe zi in sediul central, desi nu am primit nici o delegare/ decizie sau transfer, la intrebarea mea in conformitate cu ce articol al CM au decis ei asta rapunsul este "esti obligat comform fisei postului"
Intrebarea mea este daca o sa fiu concediat daca are rost sa contest in istanta decizia si cum anume o pot face ??:(
"sa-i propuna salariatului, anterior, alte Iocuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea sa de munca iar cand nu dispune de asemenea Iocuri sa solicite sprijinul agentiei "
daca o sa am asemenea propunere si o refuz mai pot contesta decizia angajatorului in instanta..???
Cat timp poate dura un asemenea proces in instanta si ce costuri presupune ?
Puteti contesta decizia,chiar daca refuzati locurile de munca propuse.
Procesele pot dura min.6 luni dar se pot prelungi si peste 1 an.Nu luati de bun termenul prevazut de art.286.Codul muncii.
Va puteti reprezenta si singur,actiunea este scutita de taxa judiciara si nu presupune niciun cost.
Am mai citit pe forum ca poti cere ca sa fii insotit la comisie de un avocat, sau jurist, daca financiar iti poti permite. Dar aceasta necorespundere profesionala e o chestie mai complicata. Poti cere ca evaluarea sa se faca functie de ceilalti colegi care au aceleasi responsabilitati cu ale tale. Evaluarea se face functie de performantele celorlalti ce ocupa acelasi post, sau performantele celor ce au ocupat anterior un astfel de post
se va putea stabili gradul de competenta in raport cu atributiile inscrise in fisa postului si nu in raport cu activitatea desfasurata de salariat in mod voluntar si suplimentar cu depasirea atributiilor inscrise in fisa postului.
cercetarea prealabila, ce presupune o analiza a situatiei, a motivelor pentru care salariatul nu indeplineste atributiile.