avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Detectivi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Detectivi

Este admis in instanta proba cu detectivii particularii?
aceasta proba nu este admisa.
Este admisa proba cu martori si inscrisuri. Propuneti proba pe care o doriti si ramane la aprecierea instantei daca o admite.
LEGEA Nr.329/2003 privind exercitarea profesiei de detectiv particular,
cu modificarile si completarile ulterioare
"Art. 3. - (1) Detectivul particular este obligat sa pastreze secretul profesional asupra datelor si informatiilor obtinute.
(2) Datele si informatiile prevazute la alin. (1) pot fi comunicate, la cerere, în conditiile legii, numai instantelor judecatoresti si Ministerului Public, daca acestea sunt utile pentru aflarea adevarului în cauzele penale.
(3) În activitatea desfasurata, detectivul particular se supune legii, statutului societatii specializate de detectivi sau al cabinetului individual de detectivi particulari."
Se pot gasi modalitati juridice si in procesele civile.
Depinde de mai multe lucruri...printre care si ce ati vrea sa dovediti...

avocat Claudiu Lascoschi
In urma cercetarilor pe care le va efectua,in functie si de obiectul cauzei aflate in litigiu,acesta in cadrul probelor care vor trebui administrate va poate releva fapte,acte sau persoane care cunosc situatii de natura sa ajute la solutionarea cauzei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detectivi - competente si obligatii ContSters83008 ContSters83008 Sa presupunem ca \"x\" apeleaza la un detectiv particular, incheie un contract (indiferent de obiect). Pe parcursul investgatiei detectivul ia cunoastinta ca ... (vezi toată discuția)
Angajarea in cadrul cabinetele individuale de detectivi particulari a altor detectivi AdiT AdiT URGENT! Vreau sa stiu ce act normativ, interzice Cabinetelor Individuale de Detectivi Particulari, sa faca angajari ( detectivi cu atestat), iar Agentiilor de ... (vezi toată discuția)
Proba in justite anthony anthony Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine. As vrea sa aflu, daca poate sa fie proba (exclusiva) in justitie, pentru demonstrarea unui prejudiciu (minus de ... (vezi toată discuția)