sotul locuieste in Bucuresti,ce acte imi sunt necesare pt a divorta,avem si un minor eu nu vreau sa ne judecam pt custodie numai pt a mi relua numele de fata.
Inteleg ca doriti sa divortati si sa va reluati numele avut anterior casatoriei si asta nu este o problema, insa in cadrul procesului de divort se va pune si problema incredintarii minorului. Pe el cui il lasati?
Spuneti"eu nu vreau sa ne judecam pentru custodie" insa o sa va judecati pentru ca minorul trebuie incredintat unuia dintre parinti.
Aveti posibilitatea sa va angajati un avocat care sa va reprezinte in procesul de divort, insa va trebui sa-l imputerniciti in baza unei procuri speciale si totodata sa depuneti acte din care sa rezulte resedinta dvs. din strainatate.
daca dvs vreti sa divortati, imputerniciti un avocat sa va reprezinte. cereti ca minorul sa-i fie incredintat tatalui, daca asa doriti. ii veti plati pensie
Oricum,numele avut anterior casatoriei ,il veti redobandi conform art.40 al.3 c.fam,mai ales ca si solicitati in mod expres acest lucru.
Intr-o astfel de actiune de desfacere a casatoriei,din care au rezultat minori,in mod obligatoriu, se vor discuta si cererile accesorii,una dintre acestea fiind si incredintarea minorului parintelui care ofera cele mai bune garantii morale,sociale si materiale,avand ca baza de analiza,in urma deliberarii probatoriile care vor fi administrate in cauza(art.42 c,fam.) ca de altfel si obligarea parintelui caruia nu i-au fost incredintati minorii la plata unei pensii de intretinere in favoarea acestora(art.86 si 94 c.fam).
Probatoriile care vor fi administrate sunt cu acte,interogatorii pe capetele de cerere privind pensia si incredintarea minorilor,martori si ancheta sociala
Divort
lukducu
nu am bani de avocat si vreau sa ma reprezint singur sa vrea sa primesc o schita sau un model de cerere pentru deschiderea unui ... (vezi toată discuția)
Ce pot face
i0nela
am un copil dintro relatie de concubinaj, tatal la recunoscut , la 2 luni dupa nastere tatal a plecat in strainatate suna intreba de copil trimetea bani sa il ... (vezi toată discuția)