avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Va deranjez cu o intrebare: cum pot beneficia de somaj daca in perioada august 2007 iulie 2009 am lycrat la o societate, dar nu a platit pentru ultimele 6luni sau mai multe luni (nu stiu exact) contributia la somaj? Din martie 2010 lucrez la alta societate unde angajatorul imi plateste contrbutiile, lucrand in domeniul constructiilor iarna nu sunt lucrari si ar vrea angajatorul sa ma dea in somaj , dar avand doar 8luni vechime aici nu pot beneficia de somaj, cum pot proceda? se poate plati din urma pentru somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:08, 7 Noiembrie 2010
Pentru a beneficia de indemnizatia de soamj trebuie sa indepliniti conditiile de mai jos:
1. un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
2. c.i.m. sa fi incetat din motive care nu tin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de 2 ani crestere copil mirela70 mirela70 Buna seara,pe 15 aprilie se termina concediul de 2 ani pentru crestere copil si la job ma primesc doar o luna cu 4 ore apoi vor sa ma dea in somaj.Este in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? avram1977 avram1977 buna seara,as dori sa va intreb daca pot beneficia de somaj atit timp cit am mostenit de la parinti si pamint arabil fiind actele pe numele meu? si inca o ... (vezi toată discuția)
Stabilirea stagiului minim de cotizare cristi66 cristi66 am fost somer am fost angajat pe o perioada nedeterminata dupa care in luna de proba am fost eliberati toti ca nu mai erau resurse din initiativa ... (vezi toată discuția)