avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna seara,

Vreau sa imi schimb locul de munca. In cazul in care nu ma inteleg cu angajatorul pentru desfacerea contractului cu litera b voi depune demisie. Cum trebuie procedat? In cate exemplare( 1 sau 2) trebuie sa fie demisia sau cum fac sa am dovada inregistrarii demisiei? O voi inmana personal directorului, nu are rost sa o trimit recomandata.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 22:21, 13 Februarie 2008
Demisia o poti face in 2 exemplare, din care unul sa ramana la tine dupa ce o inregistrezi.
Cererea de demisie o poti inmana personal directorului, acesta va scrie pe exemplarul care va ramane la tine ca a primit un exemplar.
Procedura gresita:
Orice actiune pe care vrei sa o intreprinzi trebuie precedata de discutii pe tema cu cei implicati. Ai si decis inainte de a afla pozitia angajatorului de situatia nou creata. Graba strica treaba. Vrei sa-i iei tare. Ii iei din scurt. .Imi semnati cererea de desfacerea contractului de munca de comun acord. In cazul opozitiei nu mai vrei sa auzi nimic. O rupi si prezinti o alta cu demisia. Gata i-ai terminat nu mai au ce zice ca nu pot scrie pe ea decat rugam respectarea conditiilor legale privind lichidarea sau chiar de acord incepand cu ziua respectiva sau o pot rupe nefiind inregistrata. Victoria asta obtinuta in mare graba si cu multa satisfactie ar putea sa te lipseasca de o oferta la care nici nu ai gandit sau sa te puna in situatii jenante in cazul in care in viitor te vei mai intalni cu persoanele implicate ca munte cu munte se intalneste darmite om cu om.
Daca totusi insisti sa demisionezi e bine sa anunti inainte seful verbal ( ca nu e bine sa pui omul in situatii soc ) , treci peste perioada jenata ce urmeaza, o scrii , o inregistrezi la registratura firmei semnezi in registrul de documente si ai grija sa scrii la felul documentului demisie dupa care trebuie sa lucrezi in continuare 15 zile incepand cu ziua inregistrarii Daca vorbesti cu seful s-ar putea sa isi dea acordul de plecare incepand chiar cu a doua zi sau sa fie de acord cu art. 55 litera b si esti mai castigat.
rare mai sunt situatiile cand un angajator accepta art. 55 lit b. In functie de natura meseriei, raritatea ei, faptul ca se bazeaza pe serviciile tale (chiar daca pana in momentele astea de adio rareori isi da seama), toate astea fac de obicei sa existe dezacord, demisia ramana unica sansa de a "scapa." Totusi ia in calcul si discutiile premergatoare intentiilor :) cateodata merita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia fara preaviz filiceii18 filiceii18 seful meu face abuz de functie te umileste cat de mult si des poate,el are intotdeuna dreptate chiar daca de fapt tu esti cel care are,tipa la tine din orice ... (vezi toată discuția)
Inaintarea demisiei yoyocool yoyocool Buna ziua! Daca doresc sa imi inmanez personal demisia sefului, cum pot afla daca acesta mi-a înregistrat-o? Îmi este teama ca el va amâna acest lucru si ... (vezi toată discuția)
Concediul medical si demisia nyky79 nyky79 Buna ziua, Am si eu o problema. In data de 22 iulie m-am angajat la o firma dar mi-a inregistrat Cartea de munca cu data de 20 august.Eu nu mai doresc sa ... (vezi toată discuția)