seful meu face abuz de functie te umileste cat de mult si des poate,el are intotdeuna dreptate chiar daca de fapt tu esti cel care are,tipa la tine din orice motiv chiar daca esti sau nu de vina.as putea sa imi dau demisia fara preaviz?nu cred ca as mai rezista nici macar o zi la serviciu.
Cunosc situatia, eu mi-am dat demisia cu lichidare la zi în data de 14 ianuarie a.c. si din 15 n-am mai lucrat. Există o lege (nu stiu exact care),care îti dă dreptul să demisionezi,dar trebuie să mentionezi,cu lichidare la zi.
Îti dau un sfat,trece si motivul pt.care demisionezi,fă-o în două exemplare(una lui si una rămane la tine) si chiar dacă nu semnează tu te duci cu demisia la ITM.
Baftă!!!;)
Izabella
Este o singura situatie in care salariatul poate demisiona fara preaviz : "art. 79(8) salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă."
Nu aveti obligatia sa motivati demisia si cred ca nici nu veti putea demonstra ca "te umileste cat de mult si des poate,el are intotdeuna dreptate chiar daca de fapt tu esti cel care are,tipa la tine din orice motiv chiar daca esti sau nu de vina".
Din pacate fara preaviz nu poti decat in doua situatii:
1. cu acordul ambelor parti, sau
2.art. 79(8), din Codul muncii
Eu am reusit sa fac acest lucru (de la pct2) pentru ca nu am rimit salariul de 2 luni.
De retinut insa:DEMISIA NU TREBUIE MOTIVATA.
Scrii demisia in doua exemplare pe care sa le inregistrezi la secretariat, apoi exemplar nr.1 este pt. director iar al 2-lea ramane la tine.(este foarte important sa ai inregistrare, in caz ca seful nu recunoaste ca a primit demisia). Iar cu exemplarul nr.2 inregistrat poti reclama la ITM(asta in caz de nerezolvare a situatiei).
Mult succes!