avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie

ce factori determina incredintarea custodiei copilului catre tatal?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:38, 7 Noiembrie 2010
problemele grave de sanatate ale mamei constituie unul din factori.
Instanta analizeaza situatia minorilor de la caz la caz , astfel ca nu se poate stabili la modul general ce anume factori pot determina incredintarea minorului catre tata pentru ca vorbim de un ansamblu probatoriu care va fi analizat de catre instanta.
In principiu, tatal trebuie sa dovedeasca ca este in interesul minorului sa-i fie incredintat ,pentru ca el poate oferi conditii net superioare celor oferite de mama.
Pentru mai mult detalii despre criteriile avute in vedere de instante la incredintarea minorilor , va invit sa lecturati aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Intereseaza si varsta copilului. Daca acesta are peste 10 ani va fi ascultat si intrebat cu care dintre parinti doreste sa locuiasca, iar instanta tine cont si de dorinta minorului.
Trebuie dovedit faptul ca mama are grave probleme, fie de sanatate , fie de comportament si ca acest lucru ar influenta negativ dezvoltarea fizica si psihica a minorului.
Faptul ca mama nu are o locuinta stabila si ca nu poate oferi conditii decente pentru cresterea si educarea minorului poate constitui un al factor care duce la incredintarea minorului catre tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil 12 ani, parinti necasatoriti---cui poate ramane copilul? doina80 doina80 Va voi expune un caz mai aparte, mama si tatal nu au fost casatoriti niciodata, dar au locuit impreuna si si-au crescut copilul impreuna. Acum baiatul are 12 ... (vezi toată discuția)
Divort mima26 mima26 vreau sa introduc actiune de divort, am doi copii, motivul ar fi adulter, vreau sa stiu daca asi putea avea castig de cauza, ma refer la copii sa-mi fie ... (vezi toată discuția)
Custodia minorului acordata tatalui Dilema2014 Dilema2014 Cum trebuie procedat pt.ca sa se asigure obtinerea custodiei unui minor de catre tata? (vezi toată discuția)