avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... furt?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

furt?

Buna seara.Am o problema la care as dori si eu un raspuns mai detaliat .Am imprumutat masina unei prietene.In masina am avut ,,ascunsa,,o suma de bani ,,,necirculind cu masina nu am observat disparitia lor decat dupa circa o saptamina.Am cautat asa zisa prietena si i-am cerut sa imi innapoieze suma dar m-am lovit de ,,perete,, .Ce as putea face in cazul asta.?
ii puteti face plangere pt furt, la fel si dansa pt denunt calomnios. ce dovada aveti ca dvs tineti banii in masina?
nu am precizat un lucru banii care i-am avut in masina au fost pusi intr-o chitanta prin care se dovedea ca au fost scosi din banca .chitanta am gasito dar banii nu .,,prietena,,are obiceiul sa faca curat in masina de cite ori o imprumuta .chitanta/ nu a disparut ci numai bani mentionez ca au fost pusi cu totul sub presul de pe podea
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
bazna, utilizator
daca stiati ca prietena are astfel de obiceiuri, cu atat mai mult, ori nu-i dadeati masina , ori luati banii din ea.
daca sunteti absolut convinsa ca i-a luat, faceti plangere la politie.
E savarsita infractiunea de furt , prevazuta de art.208 din Codul penal.
In caz ca nu va este inapoiata suma de bani aflata in masina, aveti posibilitatea depunetii unei plangeri penale, avand ca obiect infractiunea sus mentionata.

Odate sesizata politia sau parchetul , vor fi efectuate acte de cercetare in vederea stabilirii vinovatiei cunostintei dumneavoastra, iar actul de sesizare nu mai poate fi retras.

Sanctiunea prevazuta de lege este inchisoarea , care poate fi individualizata , prin suspendarea conditionata a executarii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta penala convict convict Am avut accident de masina de care eu sint vinovat . Si eu am ramas accidentat cu probleme locomotori . Ca sa ameliorez din problemele ... (vezi toată discuția)
Furt masina Nappa Nappa Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu o problema: un cunoscut de-al meu mi-a imprumutat suma de 300 de ron urmand sa-i dau inapoi.el a venit in camera mea ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez un autoturism sechestrat in vama cristian_21 cristian_21 Buna tuturor . As dori cateva informatii , fiind cetatean italian in varsta de 19 ani am inchiriat masina proprietate , unui prieten pentru a se deplasa din ... (vezi toată discuția)