avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata in 2011
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata in 2011

Sunt femeie ,am 23 de ani si 10 luni de munca,sunt nascuta in octombrie 1952 si doresc sa ma pensionez anticipat dar nu stiu daca pot plati retroactiv 5 ani pentru completarea stagiului de cotizare. Va rog ajutati-ma cu un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:29, 9 Noiembrie 2010
Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala va trebuie un stagiu complet de cotizare de 28 de ani si 6 luni. Puteti incheia un contract de asigurare sociala conform OUG nr. 94/2010 daca:
-nu aveti calitatea de pensionar (nu este cazul dvs.);
-nu ati avut calitatea de asigurat in perioada pentru care doriti sa incheiati contractul (nu rezulta din mesajul dvs. daca ati avut aceasta calitate in 2005-2010);
-nu ati avut obligatia asigurarii in sistemul public de pensii (nici acest aspect nu rezulta din mesajul dvs.).

Ca sa va pot raspunde, va rog sa-mi spuneti: ce-ati facut in ultimii cinci ani? :)

Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Din 2001 pana in prezent nu am avut loc de munca, s
Atunci indepliniti conditiile prevazute in OUG nr. 94/2010. Puteti sa mergeti la casa de pensii sa incheiati un contract de asigurare sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare ani alsatraiteur strasbourg alsatraiteur strasbourg Spuneti-mi va rog unde si in ce conditii pot sa cumpar ani de munca pt pensie ! Ce fel de ani pot sa cumpar ? In conditii speciale de munca sau \"normale\" ? ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata partial iulia bumbu iulia bumbu Mama mea este nascuta in octombrie 1952 si are 23 de ani de munca.Se poate pensiona anticipat partial anul acesta daca i se ia in calcul o vechime minima de 15 ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie / agricultor / contract de asigurare sociala / oug nr. 94/2010 miki3 miki3 Buna ziua, Mama mea este nascuta in 24.05.1954; are vechime 9 ani(lucrati la CAP) iar de 2 ani are facut un contract la casa de pensii si a platit ... (vezi toată discuția)