avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abonament Orange
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abonament Orange

Buna ziua ,
Recent am efectuat preluarea unui abonament orange care o avea pe bunica mea ca titular fara a beneficia de telefoane cu preturi speciale nici dupa transferul abonamentului si nici in ultimi 4 ani .
Intrebarea mea este :

Are voie Orange romania sa-mi creeze obligativitate contractuala 1 an sau pot rezilia oricand acest contract ?
In actul aditional de preluare contract nu este stipulata nici o obligativitate contractuala , insa operatorii Serviciu clienti Orange mi-au spus ca am obligativitate contarctuala 1 an .
Va multumesc pentru ajutor .
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:20, 9 Noiembrie 2010
Pe cat timp a fost contractul initial ? Daca acela a expirat si la reinnoire/transfer nu ati mai beneficiant de nici un bonus, atunci puteti rezilia fara probleme.
Contractele care se incheie de la inceput pe o perioda de timp (sa zicem 2 ani) au foarte des clauza de prelungire automata cu o anumita perioada (de obicei un an) daca nu sunt denuntate/reziliate pana la o anumita data.
Si aceasta prelungire automata merge in continuare daca contractul nu este reziliat.
In conditiile in care d-voastra ati intrat in contract in locul altei persoane ati preluat toate drepturile si obligatiile contractuale ale predecesorului, deci contractul nu poate fi schimbat.

Daca in momentul intrarii in contract acesta mai urma sa dureze 5 luni atunci obligatia d-voastra este sa il continuati doar 5 luni. Nu vi se poate pune conditia contractuala de un an.

Puteti sa reziliati contractul, insa atentie contractul se deruleaza pana la final. Termenul de reziliere este cel rezultat din contractul initial, respectiv cel prelungit automat (in cazul exemplului de mai sus 5 luni).

Aveti obligativitatea de 1 an insa de la data la care contractul s-a prelungit/ reinoit automat.
mie asta imi suna a fi un abuz, daca nu ai avut nici un beneficiu la semnarea contractului (reducere la telefoane, luni gratuite) trebuie sa il poti rezilia.
Dobandirea sau nu a unor avantaje nu poate conditiona dreptul de reziliere a contractului inainte de termenul prevazut in contract.

Insa in cazul lui scorpyo nu avem nici un contract nou, nici o prelungire a contractului.
Are loc o substituire a unei parti, prin urmare nu are loc o modificare a contractului. Acesta se deruleaza pana la capat, pana la termenul rezultat din contractul initial, respectiv prelungirea lui.
Rezilierea trebuie neaparat facut daca exista clauza de prelungire automata, iar contractul se derulaza pana la capat.
Abuziva ramane obligatia contractuala de 1 an de la data substituirii partii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu mai platesc abonamentul de telefon? amelia20100 amelia20100 buna ,am si eu o problema am un ab la orange de9e pana in decembrie anul acesta,si in octombrie i-am sunat sa ii intreb daca imi pot micsora abonamentul si ... (vezi toată discuția)
Reziliere abonament telefon mobil (orange) onez81 onez81 Buna ziua, In decembrie 2009 mi-am facut trei abonamente la orange doua pe durata a doi ani si unul pe un an, intre timp sotia a gasit un loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Se poate prelungi un contract de prestari servicii pe inca un an fara acordul beneficiar​ului?. szade szade Buna ziua .As dori sa-mi raspundenti la intrebarea de mai sus ,adica juridic e posbil asa ceva,fara acordul meu?. Am contract cu Orange-ul pe ... (vezi toată discuția)