avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune cu titlu de proprietate falsificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune cu titlu de proprietate falsificat

In octombrie 2007, am vrut sa cumpar un teren care nu avea cadastru si nu se putea face contract de vanzare cumparare. Am decis ca proprietarul sa imi faca o procura prin care ma manateaza sa ma ocup de cadastru , si in urma obtinerii Cartii funciare sa incheiem in forma autentica CVC. In momentul in care am facut procura i-am inmanat banii pentru teren in fata notarului(fara chitanta), lucru care este trecut in procura."mentionez ca am incasat pretul ternului si nu mai am nici o pretentie". Cadastristul a constatat ca suprafata din Titlu de proprietate a fost modificata fraudulos, intrucat pe teren nu erau decat 0,9177ha, nu 10,9177 ha, deci s-a adaugat cifra 1. Ce pot face acum? cui ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 14:33, 8 Noiembrie 2010
In procura ce suprafata era trecuta?
10,9177 ha
Nu stiu de ce nu ati facut mai intii de toate un antecontract de vinzare-cumparare. Asa aveati mult mai multe posibilitati la indemina. Reziliere, daune interese, inclusiv, in baza promisiunii de port forte sa fie obligat sa faca rost de suprafata promisa si sa v-o vinda la pretul din antecontract (nu prea am vazut hotariri in sensul asta)
Apoi, nu stiu ce cauta pretul in procura facuta dvs ptr a va ocupa de cadastru. Faptul ca ati dat pretul in fata notarului nu are nicio relevanta. Niciun notar nu va veni in instanta sa va declare ca a asistat la primirea banilor.(pai daca dupa ce iesiti din birou, va intoarceti plata facut??)

luati legatura cu un avocat si el va va indruma mai departe.

Succes
E vorba de inselaciune aici. O sa mut topicul in sectiunea de drept penal unde puteti primi raspunsuri mai precise insa in opinia mea falsificarea titlului de proprietate si folosirea lui cu scopul de a obtine profit constituie infractiunea de inselaciune in varianta agravata prev. de art. 215 alin. 2 Cod pen.
Faceti o plangere si adresati-o Politiei sau Parchetului. Actiunea civila pentru despagubiri se va judeca impreuna cu actiunea penala si este scutita de taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schita cadastrala modificata XYU XYU In cazul modificarii schitei cadastrale la solicitarea vanzatorului, in vederea incheierii CVC pentru o suprafata mai mica decat cea promisa, se poate recupera ... (vezi toată discuția)
Antecontract cu procura inclusa domdiem domdiem am cumparat prin antecontract cu plata integrala si cu procura pentru cadastru si vanzare inclusa , in 2008 , un teren arabil extravilan in jud. Ialomita , ... (vezi toată discuția)
V/c fara contract cu banii dati si procura in schimb agenda agenda Nu stiu dar mi se para aiurea! eu achit pretul vanzarii si primesc in schimb o procura pentru a interprinde toate demersurile necesare vanzarii (cadastru, ... (vezi toată discuția)