In octombrie 2007, am vrut sa cumpar un teren care nu avea cadastru si nu se putea face contract de vanzare cumparare. Am decis ca proprietarul sa imi faca o procura prin care ma manateaza sa ma ocup de cadastru , si in urma obtinerii Cartii funciare sa incheiem in forma autentica CVC. In momentul in care am facut procura i-am inmanat banii pentru teren in fata notarului(fara chitanta), lucru care este trecut in procura."mentionez ca am incasat pretul ternului si nu mai am nici o pretentie". Cadastristul a constatat ca suprafata din Titlu de proprietate a fost modificata fraudulos, intrucat pe teren nu erau decat 0,9177ha, nu 10,9177 ha, deci s-a adaugat cifra 1. Ce pot face acum? cui ma adresez?
Nu stiu de ce nu ati facut mai intii de toate un antecontract de vinzare-cumparare. Asa aveati mult mai multe posibilitati la indemina. Reziliere, daune interese, inclusiv, in baza promisiunii de port forte sa fie obligat sa faca rost de suprafata promisa si sa v-o vinda la pretul din antecontract (nu prea am vazut hotariri in sensul asta)
Apoi, nu stiu ce cauta pretul in procura facuta dvs ptr a va ocupa de cadastru. Faptul ca ati dat pretul in fata notarului nu are nicio relevanta. Niciun notar nu va veni in instanta sa va declare ca a asistat la primirea banilor.(pai daca dupa ce iesiti din birou, va intoarceti plata facut??)
luati legatura cu un avocat si el va va indruma mai departe.
E vorba de inselaciune aici. O sa mut topicul in sectiunea de drept penal unde puteti primi raspunsuri mai precise insa in opinia mea falsificarea titlului de proprietate si folosirea lui cu scopul de a obtine profit constituie infractiunea de inselaciune in varianta agravata prev. de art. 215 alin. 2 Cod pen.
Faceti o plangere si adresati-o Politiei sau Parchetului. Actiunea civila pentru despagubiri se va judeca impreuna cu actiunea penala si este scutita de taxa de timbru.