avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imi mai pot recupera banii,daca vechea firma isi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imi mai pot recupera banii,daca vechea firma isi schimba denumirea?

Buna ziua ! Am fost angajatul unei societati, care mi-a incheiat contractul abuziv precum ca eu mi-am dat demisia,eu neformuland si nesemnand nici o astfel de cerere.Una peste alta,am renuntat la contestatie si am ales sa merg mai departe cu drepturile salariale neprimite de 7 luni ,plus indemnizatia concediului de odihna .Am castigat procesul in care fostul angajator este obligat sa imi acorde aceste drepturi,drept pentru care am apelat la un executor judecatoresc pentru proprire.S-a facut expertiza contabila,s-a stabilit suma si urmeaza sa-mi primesc banii in momentul in care va fi descoperit contul sau conturile societatii.Intre timp am aflat ca fostul angajator isi va schimba denumirea societatii. Ce se intampla daca nu imi primesc banii pana la inchiderea societatii la care am fost angajat? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 23:54, 10 Noiembrie 2010
faptul ca si-a schimbat denumirea nu are nici o importanta. societatea ramanand aceeasi'aceeasi marie cu alta palarie". o problema ar fi daca se inchide adica se radiaza.
mergeti la r.c. din localitatea dumneavoastra si cereti un certificat constatator cu informatii despre firma. daca se afla in dizolvare, exista un termen de opozitie innauntrul caruia puteti face dumneavoastra opozitie la dizolvare si astfel firma nu se mai dizolva pana cand nu isi rezolva problemele. cam asta ar fi succes.atat am inteles din ceea ce ati scris. este posibil sa se afle si in proces de insolventa sau faliment. toate astea le veti afla de registrul comertului prin certificatul constatator. daca e asa, trebuie sa va inscrieti si dumneavoastra la masa credala
Se pot obtine informatii si on line sau telefonic despre societate ,de la registrul comertului. Eu domiciliez la 350 km de sediul societatii respective.Va multumesc!
Se pot obtine informatii prin internet cu privire la starea societatii de pe site-ul ministerului de finante.
O societate care isi schimba numele de fapt este ( in 99.9 % din cazuri ) o societate nou infiintata care nu are nici o treaba cu vechea societate, drept urmare nu va achita debitele societatii vechi abandonate.
Va sugerez sa informati executoarul judecatoresc cu privire la aceste informatii si sa ii solicitati sa faca demersurile necesare pentru recuperarea sumei din hotarare, activitate pentru care a incasat comision. Mai pe romaneste sa isi faca treaba pentru care l-ati platit cat timp mai exista societatea.
O societate care isi schimba denumirea nu este o societate nou infiintata ... prin urmare, datoriile pe care le are societatea sub vechea denumire sunt aceleasi chiar daca isi schimba denumirea sau sediul social.
Asadar, vor fi obligati sa le plateasca.
:offtopic:
freeelis a scris:

O societate care isi schimba denumirea nu este o societate nou infiintata ... prin urmare, datoriile pe care le are societatea sub vechea denumire sunt aceleasi chiar daca isi schimba denumirea sau sediul social.
Asadar, vor fi obligati sa le plateasca.

Adevarat in varianta in care societatea isi schimba doar denumirea, cazuri rare chiar pe cale de disparitie .........
Societatile care acumuleza datorii la stat sunt abandonate de patroni si sunt infiintate noi societati cu aceasi salariati, aceleasi locatii dar noi noute in documente si care nu preiau si datoriile societatilor abandonate ca doar acesta este si scopul abandonului ...... sa scape de datoriile pe care le au de platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozitie la inchiderea unei firme dennisnic dennisnic Sunt detinatorul unei societati comerciale. Un client are o datoria catre societatea mea de 30.000 lei . Bineinteles ca refuza sa plateasca , invocand ca nu ... (vezi toată discuția)
Radierea societatii de catre registrul comertului lenu_ro lenu_ro Buna ziua, Daca o societate nu a depus bilantul anului anterior la R.C., acesta poate initia procedura de dizolvare a respectivi societati? Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate mihaela daniela mihaela daniela buna seara si Hristos a inviat! am si eu o intrebare si doresc un ajutor din partea celor care se pricep.amo societate SRL din 2009 iar din octombrie 2010 nu ... (vezi toată discuția)