avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate comerciala abandonata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate comerciala abandonata

Buna ziua !
Am infiintat o societate unde am fost asociata impreuna cu fostul sot.Societatea nu a avut activitate ,dar pe site.ul anaf figuram cu datorii din cauza impozitului forfetar.Nu s.au depus declaratii de vreo 3 ani , efectiv societatea a fost abandonata.
Cum si de unde pot afla ce s.a intamplat cu aceasta societate ?De unde sa incep?Ma intereseaza pt ca sediul social a fost declarat in apartamentul fostei soacre si nu vreau sa.i creez probleme ( am inteles ca este o lege ca cei care au in apartamente sedii de societati sa plateasca impozit foarte mare).Daca o societate este abandonata ,este inchisa automat dupa o perioada sau ce se intampla cu ea? Datoriile catre stat se prescriu dupa o anumita perioada sau nu ?
Va multumesc pentru raspunsuri !
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2015
lucia2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 06:33, 5 Martie 2015
Solicitați un certificat constatator de la Registrul Comerțului și o să aveți informații despre societate (sediu sau mandat administrator expirat, eventuale cereri de dizolvare ale registrului etc). Puteți să luați dvs măsuri de dizolvare/lichidare a societății și de radiere a acesteia dar trebuie să rezolvați problema datoriilor la stat. Nu a intervenit prescriptia privitor la acele datorii. Luați legătura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiderea firmei in timp ce este suspendata MariusZ MariusZ Buna ziua, In 2008 am infiintat o firma si, pentru ca mi s-a parut mai simplu la momentul respectiv, am infiintat-o pe un sediu social inchiriat (de la o ... (vezi toată discuția)
Terminare contract sediu social dorelushu dorelushu Buna seara. Ce se intampla cu o firma careia ii expira contractul unde are sediul social si nu mai am unde sa fac altul ? (vezi toată discuția)
Contract de comodat nicu6121 nicu6121 Buna ziua, Ce se poate intampla cu o SC... SRL in momentul cand expira contarctul de comodat pentru sediul social? Cumva se dizolva societatea? daca se ... (vezi toată discuția)