avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revenire- cesiune drept litigios
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revenire- cesiune drept litigios

Multumesc pentru raspuns.
Sentinta civila definitiva si irevocabila este data pe obligatie de a face. Mi s-a spus ca o astfel de sentinta nu poate fi executata silit. Si in acest caz, vom merge intr-un nou proces in realizarea dreptului in care sa cerem ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de titlu ( avand in vedere refuzul lor de a emite titlul de proprietate). Nici eu nu am gasit nimic legat de imposibilitatea cesionarii dreptului litigios, avand in vedere ca persoana respectiva a formulat deja cererea in revendicare potrivit legii fondului funciar, si mai mult ,are si o hotarare definitiva si irevocabila favorabila lui. De aceea ma interesa sa stiu cu exactitate daca exista o astfel de interdictie ,sau avocatul meu reprezinta si alte interese.
Cel mai recent răspuns: ContSters130441 , utilizator 12:42, 10 Noiembrie 2010
dreptul litigios se poate cesiona.
Multumesc.
stoicadeea a scris:

Sentinta civila definitiva si irevocabila este data pe obligatie de a face. Mi s-a spus ca o astfel de sentinta nu poate fi executata silit. Si in acest caz, vom merge intr-un nou proces in realizarea dreptului in care sa cerem ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de titlu ( avand in vedere refuzul lor de a emite titlul de proprietate).

Oy-gevalt! [ link extern ]
Cine v-a bagat in cap bazaconia asta cu realizarea dreptului obtinut printr-o hotarare judecatoreasca printr-o alta hotarare judecatoreasca? V-am si raspuns in celalat topic asa ca ma autocitez :strong:

u.b.i.k. (dragul de el :kissing: ) a scris:

Imprejurarea ca primaria amana punerea in executare a hotararii nu transforma dreptul intr-unul litigios pentru ca nu va mai puteti judeca privitor la acest drept ci doar puteti sa obligati primaria printr-o procedura speciala prev. de art. 64 din Legea 18/1991 sa execute hotararea.

multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare drepturi sau cesionare drepturi litigoase ? Miandra Miandra Buna seara, Un contract incheiat de un notar denumit [b]Cesiune de drepturi[/b] produce efecte juridice ? Nu exista nici un fel de litigiu la data incheierii ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca anulata claudiu_35n claudiu_35n Buna ziua! Sa trec direct la subiect. In anul 2001, a fost eliberata o sentinta civila ramasa definitiva si irevocabila prin care ca mostenitor al tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Act in constatare Oana Gabriela Oana Gabriela detin un act de proprietate asupra unui teren intravilan pe numele unei persoane, hotarare irevocabila de recunoasterea a dreptului de proprietate pe numele ... (vezi toată discuția)