avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act in constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act in constatare

detin un act de proprietate asupra unui teren intravilan pe numele unei persoane, hotarare irevocabila de recunoasterea a dreptului de proprietate pe numele autorului dar nu poseda in fizic teren si un contract de cesiune drepturi litigioase asupra acestui teren pe numele meu. Cum ar trebui sa procedez sa ma adresez instantei pentru constatarea dreptului de proprietate in favoarea mea pe baza celor 3 documente.
Pe cine ar trebui sa chem in judecata.
Cel mai recent răspuns: Oana Gabriela , utilizator 09:08, 19 Ianuarie 2011
oferiti mai multe detalii. de la cine ati cesionat drepturile litigioase, care este persoana care a obtinut hotararea judecatoreasca... nu se intelege cu exactitate din cate ati scris dvs. Sau cel putin eu nu prea inteleg si nu vreau sa fac supozitii care ar putea sa nu fie in concordanta cu speta!
o persoana este mostenitoare unui teren intravilan, pe baza actului de vanzare cumparare a defunctului proprietar.Aceasta persoana are recunoscut dreptul de proprietate printr-o H.J. irevocabila, dar nu are teren in fizic, terenul este stabilit in baza unor expertize care au stat la baza H.J. Pe acest teren comisia locala a facut concesiuni, constituiri si reconstituiri altor persoane. H.J. a fost pronuntata pe numele mostenitorului legal care a fost reprezentata in proces de catre mine pe baza de procura. Dupa pronuntarea H.J. am preluat acest teren in baza unui contract de cesiune a drepturilor litigioase, dar instanta a stabilit ca este prematur sa imi dea dreptul pe numele meu acest teren, pana la ramanerea definitiva a H.J. Acum aceasta hotarare este irevocabila. Cum as putea ca, instanta sa constate acest drept in baza H.J. irevocabila printr-o actiune in constatate si pe cine as putea eu chema in instanta pentru recunoasterea acestui drept in favoarea mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune drepturi litigioase ContSters130441 ContSters130441 Buna ziua, Am cumparat o suprafata de teren de la o persoana care si-a cerut in instanta reconstituirea dreptului de proprietate. Este vorba de un contract ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prin interventia accesiunii imobiliare cu privire la o constructie . panteraadi panteraadi Am un teren intravilan obtinut in urma reconstituirii dreptului de proprietate pe Legea fondului funciar pt care am titlu de proprietate din 1998 .Pe acest ... (vezi toată discuția)
Cesiune drepturi litigioase ContSters130441 ContSters130441 Buna ziua, Am cumparat un teren de la o persoana care si-a cerut in instanta reconstituirea dreptului de proprietate Legea 18/1991. Are o sentinta civila ... (vezi toată discuția)