avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

sunt implicat intr-un proces de iesire din indiviziune cu niste rude ,specific ca sunt chemat ca parat,si nu am formulat cerere de intervenient in nume propriu si asi dori sa aflu daca la terminarea procesului am acelasi drepturi ca si reclamatii? Specific ca obiectul cauzei se refera la o suprafata de terenin care reclamanti cer sa li se dea cotele de teren ce le revin fiecaruia in parte,si asi dori sa-mi spuneti daca si parati vor primi suprafata cuvenita daca nu avem calitate de reclamant nici cerere de intervenient in nume propriu(specic ca o parte sunt reclamanti iar un parati)sau parati raman toti la un loc pe titlu si nu fiecare separat
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:08, 8 Noiembrie 2010
buna ziua.
nu conteaza neaparat care coproprietar a solicitat in instanta iesirea din indiviziune.
urmare a expertizei totpografice ce se va efectua in cauza, fiecarui coproprietar i se va atribui cota parte din teren detinuta .
trebuie sa formualti intampinare in termenul legal /cerere reconventionala .
~ Conținut șters la cerere ~
Cerere de interventie nu aveti de ce sa formulati, fiindca sunteti deja parte in proces.
Daca aveti un interes in proces, il puteti sustine (pe interes) ca parat, fie doar prin intampinare, fie prin cerere reconventionala.

Daca dvs. aveti acelasi drepturi cu reclamantul cand se va solutiona cererea reclamantului, noi nu putem sti.
Depinde de cum este formulata actiunea.
Este adevarat ca partajul poate profita tuturor, insa depinde de la caz la caz ... daca si cat de mult profita.

Cata vreme dvs. nu formulati / ati formulat cerere reconventionala, procesul se va desfasura pe ... muzica reclamantului.
Adica de-o fi venit reclamantul cu pretentia "sa dispuneti - instanta - iesirea din indiviziune pentru terenul x, care sa mi se atribuie mie 99% si paratului 1%", si daca pretentia asta a reclamantului va multumeste (1% pt. dvs. e corect, si nu aveti de impartit mai mult decat terenul acela), atunci aveti acelasi drepturi ca si reclamantul.
Daca insa pe langa teren mai aveti de impartit si vreun depozit bancar, si dvs. aveti dreptul la 1/2 din avere, atunci nu-i suficienta intampinarea ca sa aveti drepturi egale cu reclamantul.
veti primi partea care vi se cuvine legal chiar daca sunteti parat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune servitute de trecere? rdu rdu Imi poate spune cineva care ar fi actiunea pe care pot sa o indrept impotriva reclamantului (proprietar al fondului aservit)care invoca uzucapiunea de 30 de ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala partaj chris4 chris4 Ati putea sa ma ajutati , Am fost chemata in judecata privind un partaj, (iesirea din indiviziune) dupa o perioade de 26 de ani de divort de catre fostul ... (vezi toată discuția)
Actiune in partaj ionu roman ionu roman un unchi a formulat o actiune in partaj, de iesire din indiviziune! exista un model de intampinare pentru o asemenea actiune! Tin sa arat faptul ca unchiul a ... (vezi toată discuția)