Ati putea sa ma ajutati ,
Am fost chemata in judecata privind un partaj, (iesirea din indiviziune) dupa o perioade de 26 de ani de divort de catre fostul sot, am fost impreuna aprox. 4 ani in care el a platit ratele la un apt. care l-am cumparat impreuna dupa ce ne-am casatorit. In acest timp eu am platit cheltuielile ce trebuiau pt. intretinere, curent, tel, ratele la mobile,etc.
In perioada divortului am plecat din imobil si a trebuit sa platesc ratele la mobile, dar nu altceva. Acum sint pirita in proces de iesire din indiviziune,in care reclamantu sustine ca am parasit domiciliul dupa 2 ani de la casatorie, deci sulta sa fie calculate numai pt 2 ani.
Ce vreau sa va intreb eu este :
In cererea mea de intimpinare in care sa cer instantei de a respinge cererea reclamantului,(am stat impreuna mai mult aprox 4 ani), pot sa fac o cerere reconventionala din care sa rezulte ca reclamantul, prin cererea mea reconventionala (pirit) sa impartim in mod egal bunurile mobile obtinute in per. casatoriei.
Si tot odata, fostul sot si-a insusit in mod frauduros alocatia pt.copil timp de 15 ani pe care copilul nu a beneficiat de ia.
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc
Elena
in cererea dvs reconventionala, dvs veti deveni de asemenea recamant,astfel va exprimati propriile dvs pretentii impotriva reclamantului- parat,si, da. puteti sa afirmati toate cele aratate mai sus.cata vreme ,prin intampinare va aratati pozitia procesuala fata de pretentiile recl,o data ce va formulati si dvs propriile pretentii devine si reconventionala.solicitati impartirea in cote egale a bunurilor dob in timpul casatoriei,dovediti cu acte,martori,etc. care sunt acestea si asteptati incheierea interlocutorie.
buna ziua.
puteti introduce cerere reconventionala.
principala conditie este ca pretentiile paratului sa aiba legatura cu cererea sau cu mijloacele de aparare ale reclamantului. aceasta cerere se depune oadata cu intampinarea sau cel mai tarziu la prima zi de infatisare.
puteti solicita dvs. impartirea imobilului asa cum considerati de cuviinta .
veti avea nevoie de martori, inscrisuri .