Sint angajat al unei unitati cu specific de activitate transportul de persoane .In timpul deplasarii pe drumurile publice cu autobuzul sa intimplat ca o pietricica aruncata de rotile altui autovehicol sa ciobeasca parbrizul. Prezentindu-ma la unitatea de politie rutiera in raza careia sa petrecut avenimentul am fost sfatuit de agentul constatator sa ma prezint direct la societatea de asigurari la care este asigurat autobuzul. In unitate insa , sint obligat sa aduc de la politie dovada de reparatii si procesul vb. cu specificarea cui apartine vina in urma evenimentului de circulatie. Ce prevede legea in acest caz (punctual) si care sint pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru rezolvarea situatiei ?
Pentru rezolvarea situatiei va prezentati la asigurator unde veti da o declaratie pe propria raspundere ca nu a avut loc un eveniment rutier, se va deschide un dosar de dauna si va fi suportata reparatia.
Va multumesc pt interesul acordat. As vrea insa sa stiu temeiul legeal care reglementeaza aceasta, pt. a putea demonstra angajatorului caracterul ilegal al impunerii obligatiilor de serviciu (prezentarea adeverintei de reparatii si procesul verbal incheiat de agentul constatator).
:))...#-o...Nu declarati (doar daca s-a schimbat regulamentul intern politia rutiera) ca pietricica a provenit din alt judet/localitate. Ultima data cand am declarat asta, m-a trimis in raza teritoriala de unde a venit pietricica-n parbriz, sa dau acolo declaratii...Nu e banc, e real.Avand in vedere ca beneficiati de asigurare casco(altfel nu aveti sanse la despagubire), sfatul meu e sa declarati ca pietricia a proveni din orasul natal.....#-o
In conditiile de asigurare din polita CASCO sunt trecute modalitatile de solutionare si daca evenimentul nu s-a soldat cu victime politia nu se mai amesteca si cel care emite documentele este asiguratorul dv. Mergeti la asigurator sa faceti avizarea de dauna si el va va deschide dosar de dauna si va emite un document de introducere in reparatie si un act de constatare cu care puteti merge la service pt reparatie si la firma puteti depune o copie dupa documentul de introducere in reparatie.
Va multumesc pt. raspuns si va rog sa nu considerati ca sunt pisalog . As dori ,asa cum am specificat si mai sus, cadrul legal (Lege, articol, aliniat,etc.) care care reglementeaza ceeace ati afirmat mai sus. Nu pot combate obligatii de serviciu impuse abuziv de angajator fara sa ma bazez pe lege . Cu respect !