daca ar fi articol, lege, alineat si pentru pietricelele care ajung in parbrizele masinilor, am putea sa va dam ceea ce cereti. :stunned:Puteti explica cazul si fara sa cereti exact temeiul de drept, asta daca nu cumva sunteti un avocat incepator, care doreste sa desluseasca tainele dreptului fara sa isi decline identitatea.:)
Aplicabil, in cazul dvs. e contractul de asigurare facultativa pentru masina pe care ati condus-o, daca exista , si dispozitiile legii nr.136/1995, pentru repararea pagubei produse din culpa cond. auto, adica a dvs.
desigur, in cazul in care nu exista acea asigurare facultativa, denumita generic, asigurare CASCO, atunci sunt aplicabile dispozitile din codul muncii, cu privire la raspunderea salariatilor pentru pagubele produse cu voie sau fara de voie, bunurilor apartinand societatii unde acesta lucreaza, coroborate cu fisa postului, la care se adauga si dps. art.998 si urmatoarele, cod civil, adica, mai pe intelesul salariatului, acesta e bun de plata daca a cauzat o paguba.
lecturati tot ce am mentionat anterior si cu siguranta veti fi lamurit.
Sincer mi-as dori sa fiu avocat , chiar si incepator, insa realitatea e mult mai dura .Trabuie sa fac fata in fiecare zi atitudinii rigide si deseori ilegale a angajatorului care din cauza naivitatii, necunoasterii drepturilor sau chiar a sinceritatii mele si a colegilor mei suntem pusi in situatia de a plati pagube pentru care nu avem nici o vina (poate doar aceea de a ne fi urcat la volan ). Nu putine au fost cazurile (si inca mai sint) in care am fost dati in judecata pt. ca am refuzat sa platim daune cu valori intre citeva sute de lei (jignitor ) si zeci de milioane . In 90 % din cazuri au fost cistigate de piriti cu pretul unui stres in plus(de parca nu aveam destul in traseseu). Au fost insa si cazuri cind din comoditate sau NECUNOSTEREA LEGILOR , unii dintre noi au gindit ca mai bine platesc din banii de la gura copiilor decit sa fie trasi prin tribunale. Tocmai de aceea incerc sa ma documentez in ceeace priveste aspectul legal sau nu al anumitor actiuni ale angajatorului . Cred ca acum insistenta mea in a afla anumite "secrete" juridice nu va mai fi privita atit de ... ciudat si tocmai necunoasterea mea in ale "avocaturii" si legilor m-au facut sa fiu atit de staruitor. Va multumesc pentru intelegere !